Een nieuwe stap

luiten-food-1Bij Luiten Food was het afgelopen vrijdag 9 september feest. Omdat de bouw van het nieuwe pand zo goed als afgerond is, vond de sleuteloverdracht plaats met een bescheiden feestelijk tintje. Alle harde werkers en hun familie waren uitgenodigd om erbij aanwezig te zijn. En er is hard gewerkt door iedereen, ook door de Luiten Food medewerkers om alles op de deadline van 1 september klaar te krijgen. Er moesten maar liefst 2000 pallets overgebracht worden van het gehuurde pand in Alphen a/d Rijn naar Stompwijk. Er werd bijna een week lang dag en nacht heen en weer gereden en ook het team in Stompwijk moest alles weer een nieuw plaatsje geven in een van de mega-stellingen. En dan nog zo dat het op een snelle manier te traceren en te pakken is. De vriezer moest langzaam op de juiste koude temperatuur van -24 komen en dat neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dus het was nog even spannend of het allemaal op tijd af zou zijn. Bij de koeling ging dat gelukkig veel sneller.

luiten-food-2Het afgelopen jaar is er van niets een heel mooi en groot pand gebouwd waar we zeker trots op kunnen zijn. In een recordtempo kwamen mede door de goede samenwerking met de Gemeente de nodige vergunningen tot stand en heeft het bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk in een strak schema de bouw begeleid.

luiten-food-3Soms leek het wel een mierennest, overal was wel iemand bezig in het immense gebouw, want, zowel in de grond, als tussen de plafonds en achter de muren zit heel veel specialistisch werk verstopt. De eerste grote hal aan het Klaverblad 5 valt bijna in het niet en ook het pand op Klaverblad 11 is een bescheiden pand als je het nu ziet. Bij en aan elkaar is het een prachtig geheel geworden en de nieuwe generatie is klaar voor de toekomst. De productielijnen zijn al een paar weken in gebruik en de eerste producten vanuit de nieuwe hal liggen in de winkels. Het vlees komt vanuit de hele wereld, maar het verwerken, verpakken en beleveren gebeurt allemaal in en vanuit Stompwijk bij Luiten Food.

Een trotse Ria Luiten