Warmste (33e) Hilhorst-schoolhandbal-toernooi ooit!

hilhorstOp deze subtropische dag, de warmste sinds een eeuw op deze datum 7/9, stonden om 13.15 u. 36 basisschool-teams klaar voor de warming-up o.l.v. van de enthousiaste docente Ilona van dansschool Emotion. Daarna verspreidden de groepen zich, veelal met aangeklede mascottes, naar de velden voor de start van de 100 wedstrijden. Zoals ieder jaar speelden de teams weer fanatiek maar sportief en stonden de supporters luid te juichen bij een doelpunt. Hier en daar zagen we leuke yells; de teamspirit was uitstekend. Op het verharde miniveld werden de jongste kinderen uit groepen 3+4 onder deskundige leiding de beginselen van het handbalspel bijgebracht. Aan de 3-passen regel was op school merkbaar al aandacht besteed. Daarnaast hadden zij nog energie over voor het springkussen. Tijdens de middag werden de dorstige kelen met limonade gesmeerd en was de kraan geduldig voor het vullen van vele flesjes. Dankzij het warme weer geen wespen dit jaar, dus de EHBO hoefde slechts enkele verbandjes/pleisters aan te brengen.

De extra activiteiten resulteerden in de volgende winnaars: Klaverweide 6 met 37 punten in het gatendoek. Een afvaardiging kreeg de taart overhandigd. Klaverweide 4 ontving de FAIRPLAY trofee wegens mascottes en originele yell. Bram/Bernardus 2 en Chanty/Maerten v.d. Velde 2 wonnen dankzij 2 gescoorde strafworpen de penalty bokaal.

Het wedstrijdsecretariaat, met onverwachte versterking, had het tijdschema weer strak onder controle en leverde meteen na de laatste wedstrijden de uitslagen aan. Voor alle deelnemers waren er vaantjes, gesponsord door Appl.bedrijf Ton de Rooij, maar de bekers, gesponsord door Hoogeveen en Koek gingen naar:

uitslag

Na een luid applaus voor de scheidsrechters, sponsors (zie hierboven + slagerij Gerrit vd Hoeven, Café de Meester en bakker Van Maanen) en de Hilhorst commissie ging iedereen weer tevreden huiswaarts.

De foto’s van deze middag zijn t/m 15-9-2016 te bekijken via WE TRANSFER: https://we.tl/ccs2g8rZbP