Werken aan een betere wereld

Het thema van dit kerstnummer is voor mij een mooie gelegenheid om de activiteiten van onze ‘PCI-club’ breder onder de aandacht te brengen. De PCI is de Parochiële Caritas Instelling (voorheen ‘het Armenbestuur’) van de parochie H. Laurentius te Stompwijk. Vanuit de PCI kunnen wij mensen helpen, ongeacht hun afkomst of geloofsovertuiging. Deze hulp kan bestaan uit materiële of financiële ondersteuning, maar kan ook een verwijzing naar deskundige hulpverleners zijn. Naast hulp in individuele gevallen, steunt de PCI ook organisaties die actief armoede bestrijden, zowel binnen als buiten Stompwijk. Helaas overkomt het ook sommige dorpsgenoten dat zij (tijdelijk) financieel geen armslag meer hebben om de noodzakelijke uitgaven te betalen. Wij hebben dan de mogelijkheid om hier de helpende hand te bieden en bij voorkeur mee te werken aan een structurele oplossing. Op deze wijze proberen wij als bestuur van de PCI ons steentje bij te dragen aan een betere wereld!

Tot slot nog een oproep: bent u of kent u iemand die dringend behoefte heeft aan (financiële) steun? Misschien kan de PCI iets voor u betekenen. U kunt ons bereiken via ons emailadres:

PCIStompwijk@gmail.com of een briefje naar de secretaris van de PCI, p/a Dr. van Noortstraat 88, 2266 HA Stompwijk. Uiteraard is onze hulp vertrouwelijk.

Namens ons bestuur, wens ik alle lezers van de Dorpsketting

een hele mooie Kerst toe en een voorspoedig 2017

Koos van Wissen (voorzitter PCI)