Wethouder zet zich in voor Vlietland

bomenkapWethouder Floor Kist zal er bij de provincie Zuid-Holland krachtig op aandringen dat de 60.000 vierkante meter die in het natuur- en recreatiepark Vlietland ontdaan is van alle groen, zo snel mogelijk wordt gecompenseerd door de aanplant van bomen, struiken en ander groen.

Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de wethouder, de topman van Vlietland b.v. Bart Carpentier Alting en Wim ter Keurs namens milieu- en natuurorganisaties. Door de herplant moet de A4 weer aan het oog onttrokken worden voor bezoekers van Vlietland.

Bart Carpentier Alting spreekt van ‘een goed gesprek’. Dat oordeel wordt gedeeld door de wethouder. In december werd van de ene op de andere dag gestart met het rooien van bomen en het weghalen van groen in Vlietland ten behoeve van de aanleg van een gasleiding voor de Gasunie. De provincie had daar toestemming voor gegeven. Er is nu ook  afgesproken dat er in het vervolg beter gecommuniceerd zal worden.

De gemeente zal van de provincie en de Gasunie verlangen dat de gemeente zelf maar ook Vlietland B.V. en andere belanghebbenden in het vervolg tijdig, zorgvuldig en volledig geïnformeerd zullen worden omtrent werken aan de Rijnlandroute (de verbinding tussen A4 en A44 direct ten noorden van Vlietland). Wegens die werken moest de gasleiding van Gasunie langs de A4 komen waarvoor de kaalslag nodig was.

Bron: Vlietnieuws