Van Velsen Rally Sport verkozen tot sportteam van het jaar 2016

Het lijkt misschien al weer even geleden…

Op maandag 13 februari kwam Eugenie (Handbal Stompwijk ’92) met een bos bloemen bij ons binnen. Ik dacht nog, Valentijnsdag is toch pas morgen? “Ik mag jullie feliciteren” zei ze. “Jullie zijn genomineerd voor Sportteam 2016!” Stilte aan onze kant… Hier hadden wij natuurlijk nooit op gerekend. Na een (of meerdere) voorronde(s) werd ons team met 3 andere teams (VCC-heren 1 cricket, Meiden D1 Forum Sport voetbal en Meiden E1 RKAVV voetbal) geselecteerd voor de prijs Sportteam 2016. Op woensdag 22 februari was de prijsuitreiking.

Bij binnenkomst in het raadhuis stond er een hapje en drankje klaar voor de feestelijk bekendmaking. De jury (sportverslaggever Alexander Wagener van Het Krantje, Bart Bakker en Henry Steffens van RKAVV) was er klaar voor, de avond kon beginnen.

Na het uitreiken van de stimuleringsprijs sporttalent, de prijs beste sporticoon en de prijs beste sportprestatie sporter met een beperking was het de beurt voor de prijs beste teamprestatie. Alle 4 de teams het podium op. Na een mooie introductie van de teams werd de envelop opengemaakt met daarin de naam van het winnende team: Van Velsen Rally Sport uit Stompwijk. Ook tijdens de prijsuitreiking werden we weer overvallen, want wij hadden dit echt niet verwacht! Wat een mooie prijs is dit om te winnen en overhandigd te krijgen van de wethouder van sport Nadine Stemerdink.

Nog een beetje overdonderd leg ik uit tijdens mijn dankwoordje dat we deze prestatie echt als team hebben neergezet. Dat we van elkaar afhankelijk zijn om deze prestatie te kunnen neerzetten. En dat we het een eer vinden deze prijs naar Stompwijk te mogen meenemen. Wij hebben genoten van de gezellige avond en de mooie prijs! Voor ons is iedere prijs een prijs, mede daarom zijn wij ook heel blij met deze prijs! Hierbij willen wij Stompwijk ’92 bedanken dat zij ons hebben opgegeven voor deze prijs. We vinden het heel bijzonder deze prijs te hebben gewonnen. Bedankt!!!

Namens Van Velsen Rally Sport,

Aad van Velsen