Van Velsen Rally Sport telt af, nog 4 weken te gaan…

De dagen worden langer, de temperaturen stijgen. Misschien nog iets te vroeg om de winterkleding op te bergen. Toch willen wij u vragen alvast een blik in uw kast te werpen… Waarom?

We hebben nog 4 weken te gaan voordat de rallytruck gaat vertrekken naar Marokko. Er gaan heel veel spullen in de assistentietruck mee wat we zelf allemaal nodig hebben. Maar we verwachten dat we nog ruimte over hebben.

De organisatie is afgelopen weken in Marokko geweest. Hebben de tracks en roadbooks gecheckt, gesprekken gehad met autoriteiten, bivakbouwers en andere partijen. Eén van deze partijen is de Rotary Club Agadir-Taghazout Bay. Marokko kent, ondanks zijn snelle economische ontwikkeling, nog steeds een grote armoede. Bovendien lijden de bewoners, met name schoolgaande kinderen van de bergachtige en afgelegen dorpen, in de winterperiode onder barre weersomstandigheden en zijn onderworpen aan zeer lage temperaturen. Om hen de steun te geven die ze nodig hebben en om deze mensen in deze afgelegen gebieden, blootgesteld aan het harde klimaat, te helpen, organiseert deze afdeling van de Rotary Club International jaarlijks een collecte van warme kleding voor schoolgaande kinderen van 6 tot 14 jaar. Het tekort aan warme kleding weerhoudt hen er immers vaak van om de lange afstand naar school af te leggen en hun opleiding te volgen.

Om deze actie te concretiseren, heeft de organisatie het volgende bedacht: Elke voertuig in de race & de raid brengt minstens 1 kartonnen doos mee (type bananendoos) en vult deze met kledij (en eventueel wat speelgoed). Op zaterdag 15 april zal een grote delegatie van de Rotary en een hoop journalisten, aanwezig zijn in het bivak in Agadir om alle giften officieel in ontvangst te nemen. Daarom willen wij u vragen om alvast in uw (kinder-) kledingkast te kijken. Misschien ligt daar nog (warme) kleding welke niet gebruikt wordt of inmiddels toch te klein geworden is. Wij willen deze kleding verzamelen en meenemen naar Marokko. Eventueel speelgoed is ook welkom. Wilt u er wel op letten dat de kleding nog heel en schoon is? Wat zou het toch mooi zijn als wij aan deze actie mee kunnen doen en niet met 1 doos aankomen, maar met nog meer. Op deze manier kunnen wij de wereld laten zien dat Stompwijk een echt sociaal dorp is. De kleding/spullen willen wij op zaterdag 1 april (geen grap) tussen 10.00 en 16.00 uur inzamelen bij ons in de werkplaats (Oosteinde 26a, Stompwijk) zodat we het gelijk kunnen inpakken.

Aad van Velsen