Tuinmetamorfosewedstrijd 2017

In samenwerking met Life & Garden Leidschendam organiseert Groei & Bloei een Tuinmetamorfosewedstrijd, waarbij mooie prijzen te winnen zijn (o.a. cadeaubonnen van Life&Garden ter waarde van € 100,- en € 50,-).

Uiteraard mag u gewoon op 10 juni een tegel inleveren bij Life & Garden Leidschendam, Plant & Zo in Voorburg of de Stadstuin Rusthout en daar 2 leuke planten (beschikbaar gesteld door Life & Garden) voor terug krijgen.

Wat moet u doen om een kans te maken op een van de aantrekkelijke prijzen?  Maak een foto vóór en een foto ná de tuinmetamorfose.

Tip: Kies daarvoor de meest optimale groei- en bloeimomenten in uw tuin, liefst met licht bewolkt weer. Plaats beide foto’s tussen 15 augustus en 10 september op de  Facebook pagina van Life & Garden: www.facebook.com/lifeandgardenleidschendam of mail de foto’s naar: info(at)leidschendam.groei.nl.

Een deskundige en onafhankelijke jury maakt op zaterdag 16 september om 11.00 uur, in de Orangerie van Life & Garden, de winnaars bekend waarna de winnaar(s) de prijzen ontvangen. Heel veel succes toegewenst. We zijn enorm benieuwd naar de resultaten!

Tegel eruit, plant erin!

Volgende week is het Nationale Tuinweek. De redactie plaatst dit graag omdat we als het groenste deel van de gemeente nog groener, maar vooral fleuriger willen worden. Op 10 juni wordt de actie gehouden stoeptegel eruit en plantje erin. U kunt dan met uw stoeptegels naar verschillende adressen in Leidschendam en Voorburg (hierover volgende week meer) en u krijgt er twee planten voor terug. Kijkt u alvast naar waar de stoeptegel eruit kan. Zelf zie ik langs de Dr. van Noortstraat waar een rij saaie stoeptegels liggen. Of langs het achterpad of op weg naar de sporthal, voor bij de supermarkt, bij de bushalte of het pad er naar toe. Of haal er voor uw deur er een uit en zet er twee planten voor terug. Ook de hoek voor de Bles langs de vaart kan wel wat fleurigs gebruiken. Stoeptegels zat daar. Je zorgt zelf voor je eigen plantjes door ze in droge tijden water te geven. In een betegeld gebied kan het grondwater onvoldoende worden opgenomen en verdwijnt in het riool. Tip haal de tegels vooral langs de zijkantjes weg, zodat er geen brokken van komen. Ik wil wel stoeptegels ophalen en plantjes terugbezorgen. Wie helpt mij, want we gaan met zijn allen Stompwijk lekker fleurig maken?

Je reactie graag naar redactie @dorpsketting.nl Petra