Nieuwe beelddatabank van Stichting Oud Stompwijk

Nog een paar dagen en dan verschijnt Stompwiic, aflevering 4 alweer. Bijna tegelijkertijd met het uitkomen van dit blad ondergaat ook de website een behoorlijke aanpassing. Wat gaat er gebeuren? Toen Stichting Oud Stompwijk in maart 2016 werd opgericht was het voornemen om zo snel mogelijk met een website te starten. Een van de doelstellingen van de stichting is om beeldmateriaal -in de praktijk vaak foto’s- aan iedere belangstellende ter beschikking te stellen. Om snel daarmee te starten werd door het bestuur besloten om een voorlopige dienst daarvoor op de website in te bouwen. Niet snel na het in de lucht komen van de website kon dan ook naar foto’s worden gezocht.

Omdat het een voorlopige dienst was, werd vooralsnog genoegen genomen met een manier van zoeken en presenteren die niet door iedereen werd begrepen, bovendien werkte een en ander niet in moderne browsers. In het afgelopen jaar werd dan ook gewerkt aan een totaal andere aanpak.

Wij zijn als Stichting nu zo ver dat we het aandurven om de nieuwe beelddatabank aan u aan te bieden. Alleen als u op zoek gaat naar iets heel specifieks dient u zelf nog iets in te toetsen, anders kunt gewoon door te muisklikken op woorden en namen tot resultaten komen. Neemt u de tijd om het scherm bij iedere menukeuze even door te lezen en dan ziet u vanzelf hoe het werkt.

Volledig nieuw is de mogelijkheid om op basis van een woord of naam uit de vijf boeken van Cor Schalken te zoeken. Gewoon door op een begrip uit een lijst te klikken. Bij Schalken krijgt u altijd een (of meer) resultaat. Dat resultaat is een afbeelding op postzegelformaat van een bladzijde uit een of meer boeken van Schalken. Klikt u op de postegel dan ziet u de desbetreffende bladzijde groot genoeg om de bladzijde te lezen. Hoewel de foto’s op die bladzijde niet altijd even goed zijn, menen wij dat u toch voldoende aanknopingspunten heeft om mensen of dingen op die foto’s te herkennen.

Een en ander is nog niet helemaal af, maar toch alvast veel plezier met het gebruik van de beelddatabank op http://beeldbank.oudstompwijk.nl