Opening Open Monumentendag

 In onze kerk. De fanfare nam al een voorschotje op de tentoonstelling met het stuk; Jan Klaassen de Trompetter. Er was een korte inleiding door Pieter van den Kerkhof van het bestuur van de Stichting Open Monumentendag Leidschendam Voorburg. Hierin vertelde hij al eerder in onze prachtige kerk te zijn geweest. “Zo’n mooie kerk daar moet je iets mee”, dacht hij.

En dit was nu een mooie gelegenheid. Open Monumentendag officieel openen in Stompwijk. Met veel aandacht voor alle mooie gebouwen en monumenten. Maar vooral ook voor de kerk en de tentoonstelling over de Stompwijkse Zouaven. Hierna mocht Truus Knijnenburg iedereen enthousiast maken voor de tentoonstelling. Zij is de grote motor achter het geheel. Alles over het onderwerp op- en uitgezocht. En nog een heel mooi boekje van gemaakt. Ontzettend veel werk allemaal. Hulde! En toen de officiële opening door wethouder Bremer. Helemaal in regentenue om de weergoden gunstig te stemmen. En het was buiten inderdaad ondertussen droog geworden. Hierna klonk nog de officiële Strijdmarsch van de Zouaven, gezongen door Marianne Turk, op de trompet begeleid door Stefan Turk en een uitnodiging om koffie te komen drinken in de pastorie. Daarna kon iedereen de tentoonstelling gaan bekijken. Ook de boekenmarkt van De Stal had veel bekijks.

In het kerkportaal waren drie borden opgesteld, gemaakt door leerlingen van de basisschool. Daar kon men op de foto als Boeren, Burgers en Buitenlui: het thema van de Open Monumentendag. En daar werd druk gebruik van gemaakt.

Agnes van Boheemen- Vollebregt