Jeugdgezondheidszorg en gemeenten gaan vernieuwende samenwerking aan

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West zet zich in voor de gezonde ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van0 tot 18 jaar. Dat doet JGZ met het consultatiebureau, de schoolarts, telefonische- en inloopspreekuren en een cursusaanbod voor ouders. Naast het vaccineren, meten en wegen, luistert JGZ goed naar de vraag van ouders en kinderen. JGZ kijkt daarbij naar de eigen kracht van kind én gezin. Zo levert JGZ een bijdrage om gezondheidsproblemen bij kinderen tijdig te signaleren en voorkomen. En kunnen ouders ondersteund worden bij alledaagse opvoedvragen.

Acht gemeenten in de regio werken samen met JGZ. Op 20 september zijn de nieuwe samenwerkingsafspraken voor de jeugdgezondheidszorg in een convenant 2018-2021 vastgelegd. Wethouder De Ridder van Leidschendam-Voorburg ondertekende het convenant.

Wethouder jeugd(zorg) De Ridder: “De nieuwe regionale afspraken bieden meer ruimte voor flexibele en preventieve zorg op maat voor ouders en kinderen die het nodig hebben. Hiermee ontstaat een werkwijze om (kwetsbare) kinderen en jongeren net dat extra steuntje in de rug te bieden en hun ouders te ondersteunen.”

Meer informatie

Meer informatie over JGZ op www.jgzzhw.nl of via telefoonnummer

088 0549999. JGZ werkt op de volgende locaties: Jacob van de Eyndestraat 73 in Voorburg, Prinsenhof 4 c (De Waterlelie) in Leidschendam en Van Santhortsstraat 1 in Stompwijk.