Aanvraag subsidie duurzame maatregelen dit jaar niet meer mogelijk

De subsidiepot voor duurzame maatregelen is leeg. Inwoners hebben in 2017 bij de gemeente voor het volledige bedrag van € 275.000 subsidie aangevraagd voor een groen dak, zonnepanelen en isolatiemaatregelen. Vanwege het succes van de regeling wil de gemeente voor 2018 een nieuw budget vaststellen en neemt hierover in december 2017 een definitief besluit.

Een groot deel van het bedrag voor 2017 is al uitgekeerd, een deel betreft geld dat al is toegekend aan- en gereserveerd voor particuliere woningeigenaren (inclusief Verenigingen van Eigenaren). Op dit moment is nog niet zeker of er geld beschikbaar is voor alle aanvragen die recent bij de gemeente zijn ingediend, maar nog niet zijn behandeld. Woningeigenaren die vragen hebben over hun aanvraag kunnen deze richten aan energie@lv.nl

In september 2016 is de subsidieregeling duurzame maatregelen gestart, die onderdeel vormt van de Duurzaamheidsagenda 2016-2020. In 2016 hebben inwoners voor € 230.000 subsidie aangevraagd. Sinds de start van de regeling hebben in totaal 700 particuliere woningeigenaren/VvE’s subsidie aangevraagd. Ongeveer de helft van de aanvragers betreft ‘burenbonussen’,  buren die op hetzelfde moment duurzame maatregelen uitvoeren en hiervoor extra subsidie ontvangen.

Een groot deel van de inwoners heeft de maatregel uitgevoerd en geld ontvangen. Met het uitvoeren van deze maatregelen is de gemeente weer energiezuiniger, duurzamer en groener geworden.

Meer informatie via communicatieadviseur Loes Elshof,

06 – 29 55 39 63 email lmelshof@lv.nl