Vissen in nood aan de Huyssitterweg

De laatste drie weken zijn er problemen geweest met de honderden mooie vissen in de sloot aan de Huyssitterweg, die een ernstig gebrek aan zuurstof hadden. Happend hingen zij aan de oppervlakte van het water, om te overleven.

Dus er werd gebeld met het Hoogheemraadschap van Rijnland, om het “sluisje” op de brug open te zetten. Deze was ineens dicht na gebruik van bluswater i.v.m. een brand en het uithalen van riet, wat veel modder veroorzaakte. De vissen kwamen in nood.

Na uren bellen was er nog geen resultaat en dank zij dhr. de Bruijn en dhr. Granneman werd er iemand gevonden om het sluisje te openen!

De vissen zwommen weer blij rond, de eendjes weer terug, niets aan de hand.

Dhr. Visser (toepasselijke naam) van Rijnland kwam uiteindelijk later kijken en we namen het probleem door. Opgelost dachten wij…..

Na een week…sluisje weer dicht!!! De vissen weer happend naar zuurstof, dus Rijnland weer gebeld. Dit leidde tot een groot conflict, zij wilden het sluisje niet opendoen. Kortom, na 3 dagen bellen en ruzie maken om de vissen te helpen, is er nu een “ienie mini’ straaltje water doorgelaten!!!! Leugens dat er materiaal onderweg was, of dat het sluisje kapot was, of dat er werkzaamheden zijn, waardoor ze er niet bij konden, wegrijden met auto’s en mij er achteraan laten rennen…Dingen veranderen nu eenmaal mevrouw werd er aan de telefoon gezegd…..Bizarre toestand, waar ik erg kwaad om werd!!! En waarom????? Om een beetje meer zuurstof voor de vissen??? In de 17 jaar dat ik hier woon, heeft t sluisje altijd een beetje open gestaan en konden de dieren er fijn leven!!

Ik heb Rijnland nu gezegd: Als de vissen langzaam aan het stikken zijn, weer aan de oppervlakte naar zuurstof happen, OF ik zie dode vissen….dan doe ik aangifte tegen jullie!!

Of het nu om paarden, schapen, koeien, honden, katten gaat…Dieren zijn afhankelijk van mensen!!!! Een dier hoeft niet in nood te zijn!! Stompwijk is een dorp met veel dieren en dierenliefhebbers, waar we trots op zijn!!!

Ik hoop dat deze “ambtenarij” en “getouwtrek” om 4 centimeter “sluisje open” nu eens afgelopen is en dat we met z’n allen opkomen voor de dieren in ons dorp!! Wie er een sleutel bezit van dit sluisje, hou het alsjeblieft ook in de gaten, zodat dit allemaal niet nodig is!!

Marianne Moes