Onteigeningsbesluit Verbindingsweg Stompwijk

De voorbereidingen voor het maken van de nieuwe Verbindingsweg zijn in volle gang. Het bestemmingsplan is onherroepelijk. Thans is een onteigeningsprocedure ingezet om de laatste percelen aan te kopen. In deze openbare procedure wordt een koninklijk besluit voorbereid en worden alle relevante stukken ter inzage gelegd.

Stukken ter inzage

Van donderdag 7 december 2017 tot en met woensdag 17 januari 2018 ligt een ontwerp koninklijk besluit ter inzage dat onroerende zaken aanwijst die worden onteigend voor de uitvoering van het bestemmingsplan Stompwijk – Verbindingsweg. Daarmee wordt de aanleg van de Verbindingsweg mogelijk gemaakt.

Door de Verbindingsweg verbeteren de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van de kern Stompwijk. De weg zorgt er tevens voor dat de kern en de (tuinbouw)bedrijven in de Meeslouwerpolder beter bereikbaar worden.

De stukken liggen ter inzage

-bij het Servicecentrum in Leidschendam en zijn uitsluitend in te zien op afspraak via telefoon 14 070 of email info@lv.nl.

-bij Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak voor een mondelinge zienswijze of voor het inzien van het ontwerpbesluit in Utrecht, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, de heer P.W.M. Lommerse, telefoon 06-51319545 of mevrouw C. Visser, telefoon 06-15948274; b.g.g. telefoon 06-46131163.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Voor degenen die hun zienswijzen nader mondeling willen toelichten vindt een hoorzitting plaats op maandag 5 februari 2018 om 11.00 uur in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Leidschendam.

De officiële, uitgebreide publicatie van Rijkswaterstaat Corporate Dienst over de onteigeningsprocedure en het ontwerp koninklijk besluit is afgelopen week gepubliceerd in de Staatscourant en in de Gemeenterubriek in Het Krantje.