Sportverkiezing

Maandag 18 februari vertrokken we met goede moed naar de Kastelenring in Leidschendam om daar de sporters te ondersteunen in de sportverkiezing van Leidschendam Voorburg en Stompwijk. Langzaam liep de sporthal vol die voor deze gelegenheid was ingericht met een groot podium. Rond de klok van half acht werd er begonnen met de bekendmakingen van de genomineerden.

Wat op mij diepe indruk maakte was de G sporter Justin van Bemmel die op zijn handbike 160 km aflegde voor het goede doel Juliana Kinderziekenhuis. Justin werd dan ook terecht gekozen als sporter met een beperking in 2018.

Voor ons ging het toch om de Stompwijkers, als sporttalent 2018 was genomineerd Jelsie van Ruijven en het eerste elftal van Stompwijk 92 voetbal. Na een goed half uurtje werd Jelsie op het podium uitgenodigd samen met nog vier talenten dit waren allemaal jongens, als enig meisje en met haar 13 jaar verreweg de jongste. Jelsie werd als eerste geïnterviewd, we lezen de verslagen in de Dorpsketting en als er aan Jelsie gevraagd wordt hoeveel gouden medailles ze heeft gewonnen in haar nog korte sportleven, weet ze het niet precies. De presentator die noemde het aantal van 18 keer goud en een paar zilveren en bronzen. We waren diep onder de indruk van al dat goud.

Nadat alle genomineerden waren geïnterviewd werd de winnaar bekend gemaakt met een groot applaus werd Jelsie uitgeroepen als talent van het jaar 2018. Jelsie ga zo door dan kunnen we nog vele jaren van jouw mooie prestatie genieten.

Als laatste werd het sportteam bekend gemaakt.

Het eerste elftal van Stompwijk’92 voetbal was hier, met nog twee andere teams genomineerd. De voetballers hebben dan ook een bijzondere prestatie geleverd door, na een spannende nacompetitie, te promoveren naar de tweede klasse en dit voor het eerst in de clubgeschiedenis!

Ook deze prijs ging mee naar Stompwijk wat voor mij dan ook dik verdiend is. U ziet wel dat de Stompwijkse sporters ons dorp weer goed op de kaart hebben gezet.

Theo van den Bosch

De foto’s zijn van Hein Athmer