Uitreiking Rabobank Sportprijzen 2018 Leidschendam-Voorburg

Maandagavond was de uitreiking van de Rabobank Sportprijzen Leidschendam-Voorburg in sporthal Kastelenring. Tijdens een feestelijke avond werden alle genomineerde sporters en sportteams in het zonnetje gezet. Wethouder Sport Nadine Stemerdink reikte de prijs voor Beste teamprestatie uit. Leidschendam-Voorburg is een sportgemeente. Jong, oud, sporters met en zonder beperking. Ik ben trots op al onze sporters. Het is mooi om stil te staan bij alle geweldige sportprestaties in onze gemeente.“

Sporters en sportteams die in 2018 uitzonderlijke sportprestaties wisten te leveren, maakten kans op een Sportprijs. In bijzijn van 350 gasten werden in zes categorieën prijzen uitgereikt. Viviënne Nieuwenhoven-Knegtmans ging er met de prijs Sportvrouw van het Jaar vandoor. Beste Sportman werd darter Jeffrey de Zwaan. De Sportprijs voor de Beste teamprestatie was voor Stompwijk ’92 Heren 1. Justin van Bemmel won de Sportprijs voor de beste sportprestatie sporter met een beperking. De Stimuleringsprijs voor sporttalent ging naar zwemster Jelsie van Ruijven. Sporticoon van 2018 werd Ruud Muller. Het is voor de derde keer dat de Sportprijsuitreiking in deze vorm plaats vond.

Sponsors

Dit jaar kon het publiek voor het eerst online meestemmen op sportprijs-lv.nl. Al op de eerste dag stemden 1500 mensen via de Sportprijs website. In totaal brachten 5500 mensen hun stem uit, naast 25 voorzitters van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg. De Sportprijs 2018 van de gemeente Leidschendam-Voorburg werd mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, Walk in the Park, Vlietkinderen, van Leeuwen Catering, Prins Horeca en Sport en Welzijn. Midvliet Radio verzorgde een livestream tijdens de uitreiking. De presentatie van de avond was in handen van Eric Bouwman.

Organisatie

Sport en Welzijn (SenW) organiseerde de uitreiking van de Sportprijzen samen met de gemeente en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals. Inwoners en verenigingsleden uit Leidschendam-Voorburg konden tot 1 december 2018 kandidaten aandragen. De jury, bestaande uit Henry Steffens, Alexander Wagener en Edwin van de Graaf, koos hieruit sporters en sportteams die kans maakten op een van de Sportprijzen.