Panorama Platteland Lichtjesdag

Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Samen branden we kaarsjes voor kunstenaar Cis Deyl die op 12 september j.l. is overleden aan de gevolgen van longkanker. Cis was de artistiek leider van kunstproject Panorama Platteland wat op 11 december te bewonderen is tussen 14.00 en 18.00 uur.  

Vanaf najaar 2019 tot aan de opening van de tentoonstelling in juni 2021 werkte Cis met 30 amateurkunstenaars aan het 40 meter kunstwerk. Tot eind september 2021 heeft Cis vele rondleidingen gegeven en mensen ontmoet in de kleurrijke omgeving van 75 jaar plattelandsontwikkeling. Hierna begon voor haar de strijd tegen haar ziekte en heeft ze veel te jong afscheid moeten nemen van haar dierbaren en al haar volgers.

We luisteren zondag naar verstillende muziek, laten foto’s draaien van Cis op Molenwei en een drankje is verkrijgbaar. Kleed je warm aan en kom vooral op de fiets.

Vicky, Buitenplaats Molenwei, Stompwijkseweg 27, Leidschendam-Voorburg