Schemerwandeling Wijk en Wouden in Bentwoud

 Wijk en Wouden gaat wandelen door het grootste, aaneengesloten bosgebied in de Randstad, te weten het Bentwoud (ruim 800 hectaren). Belangstellenden worden uitgenodigd om op vrijdag 14 april a.s. deel te nemen aan een schemerwandeling door dit jonge bos, waarin de afgelopen jaren maar liefst 2,5 miljoen bomen en struiken zijn geplant. Gids Wim Smits zal onderweg vertellen over de geschiedenis en ontwikkeling van het Bentwoud, dat is gelegen tussen Boskoop en Zoetermeer. Hoewel het jonge bos nog in ontwikkeling is, zijn er volop bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden. Bentwoud is speels en gevarieerd ingericht, veel sloten hebben natuurvriendelijke oevers, en moerassen en open ruimtes wisselen elkaar af. De variatie aan struiken en bomen is groot.

Laarzen aan

De zon gaat die avond onder om 20.35 uur. Het wandelgezelschap verzamelt zich tussen 19.00 en 19.15 uur bij het parkeerterrein Bentwoud West, aan de Boslaan in Benthuizen. Na de wandeling is er een drankje. Advies aan deelnemers: trek je laarzen aan en kom bij voorkeur op de fiets!

Geïnteresseerde leden kunnen zich tot 10 april per email aanmelden (wijkenwouden.penningsmeester@gmail.com). Deelname voor leden is kosteloos, niet leden betalen 3 euro p.p. Voor nieuwkomers die zich ter plaatse aanmelden als lid van Wijk en Wouden is de deelname eveneens gratis.

Voor nadere info: 06 1276 1275. Zie ook www.wijkenwouden.nl