Jeruzalem Passion in de kerk

De Jeruzalem Passion (JP voor intimi) is inmiddels een aantal keer in de originele versie uitgevoerd, maar ook in een ingekorte versie. Daarnaast zijn er ook delen uitgevoerd in kerkdiensten en bij bijzondere gelegenheden. Zoals nu in de H. Laurentiuskerk.


De JP wordt met een bepaalde passie gezongen en dat is niet zomaar. In tegenstelling tot de Mattheus Passion, gaat de Jerusalem Passion verder dan alleen het lijdensverhaal van Christus. Het eerste deel volgt Christus op aarde, van Galilea tot aan het kruis. Deel twee gaat over wat daarna komt: het nieuwe en eeuwige Jeruzalem.

“Bach, Tom Parker, Andrew Lloyd Webber en Mendelssohn in één concert” dat is o.a. de reactie van het publiek geweest op het nog vrij nieuwe stuk. Het concert is een evenement op zich en het succes van dit oratorium zit voornamelijk in de toegankelijkheid voor zowel de koorzanger als de concertbezoeker. Het oratorium is gebaseerd op de expressieve en klassieke muziekstijl, maar wordt gecombineerd met de licht-klassieke musicalstijl, die tegenwoordig zoveel mensen aanspreekt.

Enkele deelnemers zeiden het als volgt: “het ligt bijzonder gemakkelijk in het gehoor, is zowel romantisch als bruisend en het pakt je gewoon meteen, je bent direct gevangen”. Zoals ook recensenten het al hebben geschreven: “een compositie, die aan alle muzikale smaken tegemoet komt ”.

Bron: stichting Jerusalem Passion nl

Zondag 24 september wordt dit prachtige stuk uitgevoerd in de H. Laurentiuskerk. De kerk is open vanaf 2 uur. De aanvang van de uitvoering is half 3 en afgelopen om 4 uur. Daarna kunt u, als u daar zin in heeft, een drankje drinken en napraten in het Dorpspunt.

Hebt u zich nog niet aangemeld of een kaartje ontvangen?

Reageer dan snel via forms.gle/YyzhKnqjW5ah4yZ1A of een mailtje aan Petraoliehoek@gmail.com