Hallo lieve kinderen,

Alles goed? Ik denk van wel! Zeg, zoals beloofd, ga ik nu weer verder met ons babbeltje van de vorige keer! Vandaag had ik een paar vrije uurtjes, dus zat ik even rustig van ‘t zonnetje te genieten op een bankje langs een weggetje in Stompwijk, toen er plotseling op mijn schouders werd getikt en ik tegelijkertijd hoorde: “Tik, tik, tik, wie ben ik?” Ik keek om me heen, maar zag niemand! Dat ging dan nog zo, tot 3x toe, totdat er een paar kinderen ineens voor mijn neus sprongen en vrolijk dansend riepen: “Hebbes, hebbes, hebbes!” Ja, ja, natuurlijk waren het niemand anders dan…………Annie en Keesje!

“Nou, nou, nou, jullie hebben mij echt te pakken hoor!” juichte ik zeer verrast terug. “Waar komen jullie zo opeens vandaan?” vroeg ik nieuwsgierig. “Nou we hadden ons achter de bosjes verstopt, hoi, hoi, hoi!” “Wat een grapjassen, zijn jullie toch! Komen jullie maar naast mij zitten en waar zijn oma en opa eigenlijk gebleven?” sprak ik in een adem door! “Kijk daar komen ze aan!” zei Annie al wijzend naar de verte! Inderdaad, kwamen opa en oma, rustig wandelend en eveneens genietend van het zonnetje, onze richting toe.

Hup, daar zaten Annie en Keesje al wiebelend met de benen, heel gezellig te kletsen met elkaar.

Zeg Olivia, heeft u ook de jubilarissen op de tv gezien?”, vroeg Keesje opeens. “Ja, natuurlijk! Wat was dat mooi om te zien!” antwoordde ik bevestigend! Annie kwam er tussendoor en riep: “ik weet nog wie de jubilarissen waren! Dat zijn mevrouw Truus de Hollander, zij kan niet alleen prachtig zingen, maar eveneens zo mooi en gevoelig orgel spelen! Zij is al 40 jaar koorlid en organist! Is dat niet geweldig?! “Bravo, Bravo!” riepen we uitbundig uit!

“Moet je horen, want ook haar echtgenoot is jubilaris!” sprak Annie verder.

“Dat is de heer Jaap de Hollander. Hij is al 25 jaar koorlid! Wat een feest!

Twee jubilarissen in huis! Fantastisch he!”

Ik luisterde zeer geboeid naar die twee schatteboutjes en enthousiast ging Keesje verder: “De andere feestelinge was mevr. Pauline van Santen, die al 30 jaar koorlid is en de heer Peet Suyten, die net als de heer Jaap de Hollander eveneens 25 jaar koorlid is! Daar gingen Annie en Keesje weer jubelend: “Hartelijk gefeliciteerd lieve jubilarissen, blijf nog lang zingen en Gods zegen toegewenst!” Ook de dirigent en de overige koorleden kregen een pluimpje voor hun mooie en prachtige gezangen altijd weer en heel spontaan zongen Annie en Keesje, waarbij ik vrolijk klappend in de handen enthousiast meedeed:

“Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven, lang zullen ze leven in de gloria, in de gloria, hieperdepiep hoera!!!!!”Nou, als de jubilarissen dit gezang niet vanuit deze plek gehoord hebben, dan weet ik het ook niet!

Intussen waren opa en oma, al bij ons aangekomen en je gelooft het of niet, die deden gewoon met ons mee en dansten vrolijk in het rond!

“Stop, stop, stop!” riep oma opeens. “Laat mij maar rustig gaan zitten, ik word er duizelig van! Opa danst veel te hard in het rond!” “Okay, sorry!” riep opa een beetje ondeugend. “Dan ga ik ook maar zitten!”

Oma sprak al hijgend, “Ja, we hebben het allemaal gezien en ook meegezongen tijdens de dienst! Zo mooi en plechtig! Eerwaarde Pastoor Broeders, is ook zo’n warme persoonlijkheid en heeft de jubilarissen zo fijn toegesproken en de nodige speldjes en bloemen aangereikt! Ik zeg het nog een keer hoor, het is heel jammer dat hij weg moest naar Delft!” “Dat is waar,” beaamde opa! Laten wij het nu toch nog even over zijn wens hebben, weet je het nog?”

Nog voordat iemand wat kon zeggen, vulden Annie en Keesje aan:

“Barmhartigheid, Vergeving en Verlossing! Wij moeten proberen om in de voetsporen van Jezus, …………………..…” Ojee, Annie en Keesje konden hun zin niet eens afmaken, want daar sloeg de torenklok alweer 5 keer! Tijd om naar huis te gaan! Zullen wij er dan de volgen de keer over praten?

Intussen kunnen wij erover nadenken, wat deze drie woorden zouden kunnen betekenen?

Lieve kinderen, dat doen jullie toch ook, maar voor het zo ver is, eerst even dit:

*Vertel eens wat:

. Kan je de zin, die Annie en Keesje niet konden afmaken, toen de torenklok 5 keer sloeg, wel afmaken?

. Wat zou  Pastoor Broeders bedoelen met deze drie woorden:

  Barmhartigheid, Vergeving en verlossing?

*Creatief bezig zijn:

.  Maak een zegenwens voor de jubilarissen, het koor en Pastoor Broeders!

. Schrijf het op, hang het in jouw kamer op en bid deze wens elke dag voor hen!

*Muziek:

. Ook hier een liedje, met de vraag om Gods zegen.

   Tik in op YouTube:

   Zegenlied – Hester Sikkema

Zo lieve kinderen, dat was ’t nou weer, eveneens van mij veel succes, Gods zegen erbij en…………..tot de volgende keer!

Veel liefs, Olivia (voorleesjuf)