Wat gebeurt hier?

In verzorgingshuis Emmaus staat met kerst altijd een grote kerststal waarschijnlijk komt deze nog uit het klooster dat hier eerder gestaan heeft. Dat trekt veel bekijks.

De beelden hebben de afgelopen decennia weleens te lijden gehad. Zo is eerder de os, de koning en de kameel gerepareerd door mevrouw Corrie Janson– van Haaster. Ze boetseerde altijd al graag en kon de reparaties naar tevredenheid uitvoeren. Inmiddels is Corrie 102 en opnieuw werd er een beroep op haar gedaan.

De klusjesman klopte op haar deur met een onthoofde herder. De herder was onfortuinlijk ten val gekomen, zijn handen en fluit waren eveneens beschadigd en er zat een scheur in zijn jasje. Corrie is aan de slag gegaan, ze heeft eerst het hoofd erop gelijmd, en later de herder met boetseerklei bewerkt.

Hierna in bijpassende kleuren geverfd. Haar vingers hadden er wel meer moeite mee, maar het is gelukt.

Nu een jaartje drogen op zolder en dan kan de stal einde dit jaar weer bewonderd worden. En dat dankzij mevrouw Janson– van Haaster.  Kijk ze maar eens tevreden kijken!

Petra Oliehoek– van Es