Ziekentriduüm

Al heel lang is het een traditie geworden dat er een triduüm is voor mensen, die het bed moeten houden en mensen die aan huis gebonden zijn of moeilijk uit de voeten kunnen. Zij kunnen elkaar ontmoeten en kunnen samen zich bezinnen, maar kunnen ook met elkaar ontspanning beleven. Het is het “Ziekentriduüm” en is van Leidse oorsprong. Toen in 1970 de Christus Dienaar kerk te Zoeterwoude werd gebouwd was dit een kerk met stoelen, die verplaatst kunnen worden. Daardoor kwam er plaats vrij voor bedden en vanaf dat moment heeft het Ziekentriduüm zijn vaste ontmoetingsplaats gekregen in die kerk. Dit jaar wordt het ziekentriduüm gehouden op dinsdag 13 mei, woensdag 14 mei en donderdag 15 mei. In de loop van de jaren moest men zich aanpassen aan de drukte in het verkeer en werd de begintijd eerst 10 uur, daarna half elf en nu staat de begintijd op 11 uur. Als U wilt meedoen aan deze dagen en het is zeker de moeite waard, dan kunt U zich opgeven bij het secretariaat op de Stompwijkse pastorie op maandag, woensdag of vrijdagmorgen, tel. 5801604. U kunt zich ook opgeven op de Zoeterwoudse pastorie op alle dagen, tel. 5801215. Niet te lang over nadenken, meldt U aan. U zult er geen spijt van krijgen. Na de aanmelding hoort U er meer over.

B.v.d.Plas, pastoor