Stompwijk ‘92, The Sportlight

Hierbij ontvangt u weer een versie van The Sportlight. Hierin staat onder andere de actuele stand van zaken omtrent de corona maatregelen. Gelukkig komen er weer wat mogelijkheden om buiten te sporten. Dit is in ieder geval een positief vooruitzicht en geeft weer hoop voor de toekomst. Het bestuur vraagt u om de corona maatregelen goed na te leven om zo de versoepelingen, die er op dit moment zijn, te blijven behouden.

Coronamaatregelen

Sinds 15 december 2020 is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat in ieder geval tot en met 30 maart 2021 sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Er geldt een avondklok tussen 21:00 uur en 04:30 uur.

Buiten mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Iedereen vanaf 27 jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen (vanaf 16 maart met maximaal 4 personen). Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

De overige coronamaatregelen zullen blijven gelden. Geen publiek, het dragen van een mondkapje na het sporten, niet op het complex blijven na de training maar zo snel mogelijk weer het terrein verlaten.

Contributie

De contributie is de belangrijkste levensader van de sportvereniging. Zoals in de jaarcijfers te zien was krijgt ook onze vereniging een flinke financiële klap te verwerken. Denk alleen al aan het mislopen van de kantine inkomsten. Dit zal voor het komende jaar niet anders zijn. Het bestuur wil ondanks de moeilijke situatie toch een gebaar maken en heeft besloten om in ieder geval de jaarlijkse contributieverhoging te laten vervallen. De contributies zullen het komende jaar dus niet stijgen. Het bestuur staat er voor open om in de zomermaanden de toegang tot het complex open te houden, mits dit te combineren is met de onderhoudswerkzaamheden van de gemeente.

Voor het afgelopen jaar is er door iedereen contributie betaald. Wij hadden als bestuur, net als zovelen, de hoop dat er in de afgelopen tijd op het gebied van sport weer meer mogelijk werd. Helaas is gebleken dat er juist verzwaringen kwamen in plaats van versoepelingen. De jeugdige leden hebben gelukkig nog enige sportactiviteit buiten kunnen uitvoeren. De grootste klap betreft de leden van 18 jaar en ouder waar een gedeelte van het seizoen geen sportactiviteiten mogelijk waren.

Het bestuur volgt het advies van de sportbonden om geen restitutie van de contributie te faciliteren. Dit zou voor onze vereniging een extra financiële schadepost zijn en een grote impact hebben op ons eigen vermogen. Aangezien wij als vereniging al de nodige financiële tegenslag te verduren hebben  is dit onhaalbaar. Wel kijkt het bestuur naar een tegemoetkoming voor het komende seizoen. Wellicht zal dit in de vorm zijn van een waardebon per team om in de kantine met het team een bedrag te kunnen besteden. Op deze manier hoopt het bestuur, op een financieel gezonde wijze, een gebaar te maken naar de leden die het afgelopen jaar niet volledig van het sporten gebruik hebben kunnen maken.

Helaas zijn ook wij afhankelijk van de situatie in het land en in de wereld. Ook wij hebben niet kunnen voorzien wat ons allemaal te wachten stond. Wij hopen op uw begrip en wij hopen dat wij u volgend jaar ook gewoon als lid en/of vrijwilliger te mogen blijven verwelkomen. Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u deze ten alle tijden aan het bestuur stellen.

Patrick Kamperveen heeft bijgetekend!

Patrick Kamperveen blijft ook voor het komende seizoen de trainer van onze voetbalselectie. De start van het seizoen zag er veelbelovend uit. Helaas is door het coronavirus roet in het eten gegooid en heeft het seizoen een andere wending gekregen. Wij wensen Patrick heel veel succes het komende seizoen en wij hopen dat de goede weg die was ingezet weer opgepakt kan worden. Patrick heeft ons laten weten erg gemotiveerd en enthousiast te zijn om met deze groep weer aan de slag te gaan. Patrick heeft vertrouwen in een mooi seizoen en heeft hier een sportief uitdagende visie over.