IJsclub Nut en Vermaak heeft nieuwe voorzitter

Afgelopen donderdag werd door middel van de glasvezel kabel de jaarvergadering van IJsclub Nut en Vermaak gehouden.

De in 1893 opgerichte vereniging had tot doel om de werkloze landarbeiders in de winter te ondersteunen door hen de ijsbaan te laten vegen en de armen te ondersteunen met voedsel pakketten. Dat was het Nut. Het Vermaak was het organiseren van wedstrijden op het ijs om na afloop naar het café te gaan. Bij de oprichting in 1893 waren ong. 60 mensen aanwezig. Donderdag hadden 9 leden ingelogd voor de vergadering.

Naast de gebruikelijke onderdelen in de agenda, stond ook een bestuursverkiezing. Aftredend was voorzitter Marc Hilgersom en penningmeester Femke Captein- Wijsman. Thans is er nog een vacature voor secretaris (wie wil). Als nieuwe voorzitter is Christiaan Hoekstra door de leden gekozen. Hoekstra is geen onbekende in Stompwijk. Woont thans, na 6 jaar Stompwijk, met zijn vriendin in Leiden. Hoekstra is een echte schaatsman en rijdt nu in het landelijke marathon peloton voor Sportchalet Viehhofen in de Topdivisie. In seizoen 2015/2016 won hij voor GroeneHartSport de cup bij de beloften. Ging daarna naar de ploeg van AB vakwerk. Ook werd Christiaan 2 x Zuid-Hollands kampioen bij de marathon. Uiteraard wensen wij hem veel succes.

Ook penningmeester Femke Captein- Wijsman stopt bij de club. Nadine Turk is bereid gevonden deze taak op zich te nemen. Nandine is al vele jaren lid van de IJsclub en is zelf een fanatiek schaatsster. Eveneens succes toegewenst. Femke gaat haar nog een halfjaar begeleiden.

Ook Ineke Verburg wil stoppen als secretaris bij de club. Daarvoor is nog geen vervanger(ster) gevonden. Wie meldt zich aan.

Natuurlijk Marc en Femke hartelijk bedankt voor jullie inzet voor de club.

Aad de Haas