Burgemeester Tigelaar nam afscheid van Stompwijk

foto: Michel Groen

Maandagmorgen om 08:00 uur heeft burgemeester Tigelaar afscheid genomen van Stompwijk. I.v.m. de corona-maatregelen was het geen groots maar wel een gepast afscheid. Delegaties van De Gaanders, De Draverij Nooit Gedacht, De Adviesraad en De Bles, waren in de Bles uitgenodigd om  tijdens een ontbijt, verzorgd door de Bles, aanwezig te zijn. Geen handjesgevende rij mensen, maar klein en hierdoor voor iedereen leuk.

In zijn afscheidswoordje vertelde Klaas Tigelaar, dat hij Stompwijk met al haar activiteiten als zeer saamhorig heeft ondervonden.

Al gauw zag hij, tegen de gangbare gedachte in dat alles en iedereen in de gemeente gelijk behandeld moet worden, dat de 3 wijken (Leidschendam, Stompwijk en Voorburg) ieder met een heel eigen karakter een eigen aanpak nodig had. Hij bleef ook steevast de 3 plaatsen op alfabetische volgorde zeggen. Hij denkt in ieder geval met plezier terug aan de keren dat hij in Stompwijk is geweest, vaak voor leuke bezigheden, maar even zo vaak voor problematische zaken. 

Zijn streven was om vooral de mensen meer met elkaar te verbinden. Dat is lastig. Ambtenaren werken vanuit opgestelde regels, die niet altijd de mening zijn van een bevolkingsgroep. Hij vond het daarom gepast om met zijn afscheidstoer in Stompwijk te beginnen. Dat was niet iedereen met hem eens (maandagmorgen 08:00), omdat volgens sommige je veel beter in Stompwijk tot in de kleine uurtjes kan eindigen.

Uit de woorden van de genodigden blijkt dat Klaas door een ieder gewaardeerd wordt, voor iedereen een oor heeft en dicht bij de mensen staat. Kortom, een aimabel persoon. Voor de nieuwe burgemeester zeker een uitdaging, want het zal niet meevallen Klaas Tigelaar te overtreffen.  

Klaas bedankt!

Namens Adviesraad

Leo Oliehoek