Kille 2e onderlinge wedstrijd Blesruitermenners

Het was zondag niet het ‘mooiste weer van de wereld’, het was eerder een grauwe najaarsdag. Maar dat kon de pret niet drukken voor de Blesruitermenners die hun tweede onderlinge wedstrijd verreden.

Het vertrouwde landje aan de Veenpoldersweg was weer het strijdtoneel, overigens was het gedeelte waar de vaardigheid werd verreden op een aantal plaatsen behoorlijk nat, zodanig zelfs dat het parcours aangepast moest worden, maar het lukte toch een goede vaardigheid uit te zetten.

De jury voor de dressuur was er één in opleiding en je kon op de protocollen van de deelnemers, waar de jury de opmerkingen noteert, goed zien waar in de cursus aandacht aan wordt besteed.

Met name het goed rijden van de figuren en op de letter waren veel beschreven opmerkingen.

Maar er was niets mis mee, juist op deze onderdelen is het goed dat je als  menner hier weer eens op gewezen wordt. 

Bij de dressuur ging de winst bij de enkelspan pony’s naar Martine van der Helm en bij de paarden naar Iris Flaton en de tweespan pony’s was voor Lindsay. Bij de vaardigheid  enkelspan pony’s ging de winst naar ondergetekende en bij de paarden was deze voor Iris en Lindsay won bij de tweespannen.

Op de foto’s Sonja de Jong met haar nieuwe schimmel pony Stardust en Cris Koek met zijn kleine Tinker Tom beide wonen in de volksmond genoemde ‘de Hel’ (Westeinderweg) in Zoeterwoude. Sonja reed een prima wedstrijd wat er bij Chris niet helemaal uit kwam, maar Chris is net verhuisd naar het dorp en heeft de verbouwing vrijwel geheel zelf gedaan en kwam er dus van trainen niet veel.

De menners uit het Wilsveen waren over de weg gekomen en hadden bij thuiskomst ook nog eens 20 km op teller staan.

Nadat de paarden en pony’s verzorgd waren namen zij, op de toch geslaagde dag, een warme kop chocomelk met slagroom en dat ging er in als koek.

Voor de totale uitslag kijk op www.blesruiters.nl 

Ab