CDA

Fractie Leidschendam Voorburg
Steun voor kunstgrasveld Stompwijk en bibliotheek
De CDA fractie, samen met de fractie van VVD en PvdA hebben in de vergadering van de gemeenteraad van dinsdag 31 januari een motie ingediend waarin aan het College van B&W wordt gevraagd zo snel mogelijk te komen tot de aanleg van een kunstgrasveld bij Stompwijk `92. Bij monde van CDA fractievoorzitter Peter van Ostaijen is haarscherp aangegeven dat “het kustgrasveld er moet liggen voor de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen, d.w.z. in augustus 2006”. Het College van B&W heeft toegezegd alles op alles te zullen zetten om het kunstgrasveld zo snel mogelijk te zullen realiseren. Alleen SP en GL stemden tegen de CDA motie voor spoedige aanleg. Gemeentebelangen (GB) was alleen na lang aandringen en na veel discussie bereid in te stemmen.
De toestand van de voetbalvelden op de Meerhorst in Stompwijk is momenteel erg slecht. Op de velden staan grote waterplassen en de grasmat is in slechte conditie. Gezien de ledenstop is capaciteitsuitbreiding noodzakelijk. Een kunstgrasveld biedt uitkomst. Andere voetbalverenigingen in Leidschendam Voorburg kregen reeds of krijgen binnenkort kunstgrasvelden. “Waarom zou Stompwijk dan achter moeten blijven? Gelijke monniken, gelijke kappen”. Dat was de mening van de CDA fractie in de gemeenteraad, zoals door fractievoorzitter van Peter van Ostaijen naar voren gebracht. Er moeten op korte termijn middelen beschikbaar worden gesteld om het kunstgrasveld te financieren.

Bezuiniging op bibliotheek bevroren.
Een ander onderwerp dat aan de orde was in de gemeenteraad betrof de voorgenomen bezuiniging op de bibliotheek voor 2006. CDA, SP, GB, PvdA, D66, GL en VVD stemden gezamenlijk voor een motie om de voorgenomen bezuiniging van € 29.269, in 2006 te bevriezen. Door Margot Dûermeijer van het CDA werd treffend onder woorden gebracht waarom die bezuiniging nu niet moet: “2006 is het jaar waarin we als raad de toekomstvisie voor de bibliotheek moeten bespreken en goedkeuren. Nu al bezuinigen kan betekenen dat we die plannen in de wielen rijden. Laten we later in 2006 integraal bekijken welk budget er nodig is voor een eigentijdse en moderne bibliotheek voor Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Die moderne bibliotheek hebben we hard nodig”, aldus Margot Dûermeijer in de raadsvergadering van 31 januari.

Informatie: Peter van Ostaijen, 070 – 327 3777.
e mail: pmm.van.ostaijen@leidschendam voorburg.nl