Geloof, hoop en liefde bij Vrouw Actief

Op 13 december 2005 vierden de leden van de ‘Vrouw Actief’ vereniging hun eerste kerstavond sinds hun oprichting begin dit jaar. Een excellente gelegenheid om te informeren waar de vrouw van nu in gelooft. Geloof en hoop liggen dicht bij elkaar en de hoop overtreft soms het geloof, daarom heb ik mijn vragenlijstje uitgebreid met hoop en liefde. Dat maakt het traditionele rijtje compleet.
Carla Belt zit vlak naast mij en mag de spits afbijten. Ze hoopt dat haar verhuizing goed gaat. Ze houdt van Joop en de leuke dingen in het leven, zoals het maken van reizen. Ze gelooft dat er een leven is na de vijftig. Carla van harte gefeliciteerd!
Tilly Janson zit aan mijn linkerzijde en zij hoopt gezond oud te worden, ze houdt van haar kinderen en kleinkinderen en van het maken van verre reizen. Ze gelooft in échte liefde.
Loes de Haas gelooft in alles wat groeit en bloeit, ze houdt van lekker gezond bezig zijn en hoopt op een soepel en ontspannen 2006.
Bep Luiten gelooft dat er íets is, ze hoopt op een goed verloop van de mensen en haar liefde gaat uit naar de vreugde en harmonie met de mensen om haar heen.
Marga Stijnman gelooft in de goedheid van de mensen, de wereld is zo slecht nog niet. Ze hoopt op een leuke baan en haar liefde gaat uit naar lekker buiten in de natuur bezig te zijn.
Ik schuif iets verder op en spreek Nel van der Zwan, ze gelooft in weinig, maar wel in de natuur, daar komt ze tot rust. Als ze het wel eens moeilijk heeft zoekt ze het strand op om uit te wapperen. Ze hoopt dat het straks goed gaat met het nieuwe salarissysteem op haar werk. Ze hoopt dat het systeem aansluit bij haar eigen systeem in haar hoofd. Haar liefde gaat eveneens uit naar de natuur.
Mieke Hogervorst heeft haar geloof al uitgesproken in de supermarkt, ze hoopt dat de toekomst beter wordt: minder aanslagen en gezondheid voor haar gezin. Ze houdt van haar honden en vissen en het werken met bloemen. Ria van Leeuwen Bolleboom gelooft niet dat ze gelooft. Ze hoopt dat alles blijft gaan, zoals het gaat. Haar liefde gaat uit naar de natuur, bloemen, kinderen en kleindochter Rienke.
Joke Juffermans gelooft in het goede van de mensen en dat ze de juiste mensen op haar pad tegenkomt. Ze gelooft in het geven van training aan leuke kinderen. De jeugd is hetzelfde gebleven, alleen wordt er steeds meer angst gekweekt. Men durft elkaar letterlijk niet meer in de ogen te kijken. Er is bijna geen oogcontact meer. Ze hoopt op meer openheid. Ze houdt van haar Kees en de kinderen, familie is heel belangrijk voor haar, de basis moet goed zijn. Ze gelooft trouwens niet in de media, daar word je alleen maar somber van. Als ze ’s morgens in bed naar het nieuws kijken, worden ze daar niet vrolijk van. Om de dag toch nog goed te starten kijken ze na het nieuws even naar Sesamstraat, want na het zien van Pino en Supergroover kan je dag niet meer stuk.
Annie van Rijn, gelooft in gezellige kerstdagen, hoopt op een lot uit de nieuwjaarsloterij en op meer vrede op aarde en of we wat meer aan elkaar kunnen denken. Ze houdt van fietsen, wandelen en zwemmen.
Agaath v.d.. Zwaan gelooft niet in mensen die alles beloven en niets nakomen. Ze hoopt op een goed en gezond leven. Ze houdt van gezelligheid, eten, van mensen om haar heen, haar man en van winkelen. Conny Janson gelooft niet in sprookjes, ze hoopt op een beter 2006 met minder narigheid en natuurlijk op het voortbestaan van de vrouwenvereniging. Haar liefde gaat uit naar haar eigen Piet en naar lekker fietsen en buiten zijn.
Regina de Winter heeft haar geloof al prijs gegeven aan de kassa bij de supermarkt, ze hoopt op een toekomst met veel vrede en gezondheid. Haar liefde gaat uit naar muziek, zingen en schaatsen. Anneke de Jong gelooft in de sterren, ze hoopt op een gezond en fijn jaar voor iedereen en haar familie in het bijzonder. Haar liefde gaat uit naar haar kinderen, bloemen en planten.
Ida Soonius gelooft dat er wat is en ze hoopt dan dat iedereen gelijk is. Ze houdt van ijs, van lekker buiten in de natuur zijn, haar kleinzoon Levi en ze houdt ook alvast van de volgende.
Wil Soonius gelooft in het hiernamaals, daar is ze van overtuigd. Ze hoopt dat ze gezond blijft. Zij houdt van haar kleindochter Iva, haar kinderen en de héle familie.
Martha Hooymans gelooft. Er gebeurt wel eens iets dat geen toeval kan zijn, maar je moet het ook willen zien. Ida heeft hier een sprekend voorbeeld van. Op de dag dat haar moeder werd begraven en zij van het kerkhof kwam zag ze een auto met ‘Treurniet’ erop langs rijden……
Martha hoopt gezond te blijven en prijst zich gelukkig omdat zij beide ouders nog heeft. Ze heeft dubbele gevoelens voor haar zoon Björn die beroepsmilitair is en mogelijk begin volgend jaar naar Afghanistan wordt uitgezonden. Hij wil het graag en ze gunt het hem, maar…..
Wil van Es hoopt dat Martijn een marathonwedstrijd gaat winnen op de schaats. Ohhh maar dat willen alle tafelgenoten om haar heen ook, sterker nog zij geloven het. Ze is gek op haar kleindochter Isis, ze is heel speciaal. Ze is blij dat ze 1 á 2 dagen per week mag oppassen. Hebben jullie Martijn trouwens gezien op t.v. west? Hij was allerlei schaatsbanen aan het uittesten.
Alie van Veen gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde en dat we elkaar later in het hiernamaals weer tegenkomen en dan richten we weer een nieuwe vrouwenclub op! Ze hoopt op een beter 2006 met meer gezondheid. Ze wenst de buurtjes Theo en Bep een geweldige vakantie toe, ze verdienen het omdat ze altijd voor anderen klaar staan. Ze hoopt ook dat Lia de Jong een geweldige tijd zal hebben bij haar dochter Linda in Brazilië. Ze is dol op haar kleinkinderen Amber, Wessel en Finn.
Rita van der Hoek gelooft in alles wat goed is. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of het nu God, Christus of Boeddha is. De basisprincipes zijn gelijk, het gaat in alle gevallen om het goed en kwaad. Ze hoopt op een wereld zonder ruzie, maar wel met discussies. Ze houdt van eten, drinken, roken en natuurlijk haar kleindochter Cindy.
Er waren nog veel meer leden, maar door deze toch wat tijdrovende klus, was een deel van hen al naar huis. Ik ga ervan uit dat zij geloven in het voortbestaan van deze vereniging. Een ieder bedankt voor uw inbreng.
Petra Oliehoek van Es