Met een flits verdwenen de kinderen

Alleen een mistige waas bleef nog hangen in de ruimte nadat professor Barabas de kinderen met de tijdmachine naar hun eigen tijd had geflitst.
Zoals u weet had Professor Barabas de kinderen van Stompwijk gevraagd om samen met hem een reis door de tijd te maken. Deze reis begon op vrijdagavond in het sportpark de Meerhorst. Daar presenteerden de volkeren zich in een leuke act. Daarna kon het avontuur beginnen. De weergoden maakten het ons niet makkelijk, het regende pijpenstelen. Gelukkig kon het spel waarin de volkeren hun behendigheden tonen, plaatsvinden in de sporthal.
Ons verzoek aan de weergoden voor droog weer werd verhoord en zij bleven ons gunstig tot het einde van het weekendkamp. Voor het volgende spel werden de volkeren door professor Barabas de nacht ingestuurd om hun kennis en vaardigheden te tonen. De Vikingen waren echter nog bezig met hun reis door de tijd en reisden ook deze tocht terug in de tijd; zij trokken door de nacht in de tegengestelde richting van de aangegeven route. Deze nachtelijke tocht werd beloond met een heerlijke snack en daarna naar bed terwijl gedichten bij candlelight voorgedragen werden. Dit waren liefdesgedichten van deelnemers aan het kamp, maar ook oude gedichten werden uit de doos getoverd.
De volgende dag moesten de volkeren alweer vroeg op pad voor het handelsspel. De volkeren reisden over de wereld langs steden, havens, kastelen en markten om ruilwaren te verhandelen. Deze tocht was niet zonder gevaren, zij trotseerden hoge bergen en diepe zeeën. Bovendien liepen zij gevaar om in de armen van de gevaarlijke zeerover terecht te komen.
Tegen de middag zijn de dappere volkeren veilig aangekomen om het middagmaal te bereiden. Zij bereidden op primitieve wijze voor de jury een heerlijk groentesoepje.
Dit gaf de volkeren weer de kracht om de zeskamp aan te gaan. Het finalespel van dit weekend. In dit spel konden zij hun krachten direct met elkaar meten. Hierbij moesten ze laten zien dat je met goed samenwerken, vooruitkijken, doeltreffen en snelheid het sterkste team van het toernooi kon worden.
Maar er kwam alweer een einde aan dit weekendkamp waar zo velen lang naar hadden uitgekeken. Het was weer een geslaagd weekend, mede dankzij de inzet
van de kookploeg, de makers van de tele tijdmachine, die zich beiden voor de eerste keer aan deze klus waagden, de bakploeg, leiders, bouwers, fotograaf, de sponsors en vele anderen. We weten dat het dorp voor één weekend overgenomen
wordt door het weekendkamp en het spijt ons indien dit weekendkamp u overlast bezorgd heeft.
De uitslag is als volgt:
1. Indianen
2. Arabieren
3. Romeinen
4. Pygmeeën
5. Ridders
6. Vikingen
7. Egyptenaren
8. Zigeuners
9. Neanderthalers
10. Chinezen
11. Zeevaarders
12. Germanen

Cathy, Marja, Anneke, Margreet, Sjors, Ankie, Wendy, Jeroen, en Irma
De staf van het weekendkamp
PS. Er zijn nog spullen achtergebleven. Je kunt ze vinden bij de entree van de sporthal.