Varen bij kaarslicht over de Vliet

Varen bij kaarslicht over de Vliet

Op zaterdagavond 16 september varen er honderd sfeervol verlichte boten over de Vliet van Voorburg naar Leidschendam. Candlelightshipping is onderdeel van de Vlietdagen Leidschendam Voorburg die op 15, 16 en 17 september plaatsvinden. Dit nieuwe evene ment speelt zich af in, op en rond de Vliet, met als middelpunt de historische centra van Leidschendam en Voorburg.

Iedereen kan meedoen
Iedereen met een boot kan meedoen aan candlelightshipping op zaterdag 16 september. Als het vaartuig maar creatief versierd is met zoveel mogelijk lichtjes. De organisatie verwacht een bonte stoet van sloepen, motorjachten, roeiboten en misschien zelfs een aantal kano´s. Voor toeschouwers aan de walkant wordt het minstens zo onvergetelijk als de feeëriek verlichte boten een voor een langs varen.

Prijsuitreiking
De start van het candlelightshipping is rond 21.00 uur ter hoogte van de Kerkbrug bij park Hofwijck in Voorburg. Ongeveer een uur later worden de eerste verlichte boten bij de sluis in Leidschendam verwacht. Halverwege de route vaart de juryboot. Elk met lichtjes versierd vaartuig wordt vanaf deze boot professioneel beoordeeld. Rond 22.15 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden bij de sluis in Leidschendam. Voor elke deelnemer is er een prijs. De allermooist verlichte boot krijgt een wisselbeker. De zaterdagavond wordt afgesloten met vuurwerk bij de Vliet, ter hoogte van de Wijkerbrug.

Inschrijven voor candlelightshipping kan tot en met 1 september. Deelname is gratis. Er kunnen maximaal honderd vaartuigen deelnemen.

Vlietdagen Leidschendam Voorburg
Het programma van de Vlietdagen Leidschendam Voorburg omvat naast candlelightshipping ook concerten, kunst, optredens, wateractiviteiten, modeshows, een stadsontbijt en een nautische markt. De Vlietdagen vinden plaats in hetzelfde weekeinde als Vloot over de Vliet, een feestelijke tocht van dertig historische schepen over de Vliet. Meer informatie staat op www.genietvandevliet.nl.
Er is beperkte parkeergelegenheid bij de activiteiten. De organisatie adviseert de auto zoveel mogelijk te laten staan en met de fiets of met openbaar vervoer naar de Vlietdagen Leidschendam Voorburg te komen.