VOF Leidschendam Centrum

VOF Leidschendam Centrum op de bres voor postkantoor Damlaan

Namens het projectbureau Leidschendam Centrum heeft projectwethouder Houtzager opheldering gevraagd aan Postkantoren BV over de berichtgeving in de pers waarin een woordvoerder van het bedrijf de sluiting van het postkantoor aan de Damlaan aankondigt. Houtzager: `Wij waren zeer ontstemd over dit nieuws dat grote gevolgen heeft voor de inwoners van het centrum. Wij hebben Postkantoren BV erop gewezen dat het ontbreken van een postvoorziening een daling van het voorzieningenniveau in het centrum betekent, iets wat haaks staat op onze herstructureringsplannen. Wij vragen ze dan ook met klem om alvorens het postkantoor te sluiten zekerheid te bieden over een vervangende oplossing´.
Voorzieningenniveau
In de brief die projectwethouder Houtzager mede namens de partners van de VOF Leidschendam Centrum, te weten Schouten de Jong/Bouwfonds MAB Ontwikkeling, stuurt, spreekt hij zijn onrust uit over de uitingen in de pers van afgelopen week. Voormalig wethouder Beenakker heeft in het verleden afspraken gemaakt met Postkantoren BV over een vervangend postkantoor of postagentschap die zou worden gerealiseerd als het postkantoor aan de Damlaan 42a zou sluiten. Bij bespreking van de plannen over herstructurering van het Damcentrum, waarbij ook het blok waarin het postkantoor nu is gevestigd zal worden gesloopt, is de eigenaar van het pand nog eens aan deze afspraak herinnerd. Wanneer er geen nieuw postkantoor/agentschap in het centrum komt zal het voorzieningenniveau dalen, iets wat haaks staat op de toekomstige ontwikkelingen en plannen voor het centrum.
Gesprek
Houtzager vraagt Postkantoren BV nadrukkelijk de gemaakte afspraken na te komen en wil graag duidelijkheid over de situatie. Zo vraagt hij of het postkantoor gaat sluiten en zo ja, wanneer. Verder vraagt hij waar en wanneer het vervangende postkantoor/agentschap dan zal worden geopend en welke voorzieningen er zullen worden getroffen indien de sluiting en heropening van het postkantoor/agentschap niet op elkaar aansluiten. De wethouder stelt voor om op korte termijn met elkaar rond de tafel te gaan. Hiertoe zal het projectbureau initiatief nemen.