Willen de CDA en VVD nu ook een kunstgrasveld zond

De voetbalclub in Stompwijk, Stompwijk ‘92, heeft al jaren een probleem: het trainingsveld is in een hele slechte conditie en er is te weinig speelruimte voor pupillen. De oplossing ligt voor de hand. Net als bij de andere voetbalclubs binnen de gemeente kan er een kunstgrasveld aangelegd worden en op de plek van het huidige trainingsveld een pupillenveld. Er is dan geen (tijdelijke) ledenstop meer nodig. Insprekers namens Stompwijk ‘92 hebben dit herhaaldelijk in de gemeenteraad bepleit.
De argumenten van de vereniging hebben GroenLinks en de andere oppositiepartijen overtuigd; GroenLinks heeft in raadscommissies en raads vergaderingen gepleit voor een snelle aanleg van een kunstgrasveld dat gewoon uit de gemeentebegroting wordt betaald. Helaas vinden we geen gehoor bij de grote partijen VVD, CDA en PvdA; zij weigeren onze moties/voorstellen te ondersteunen.
Wie schetst de verbazing van GroenLinks dat zowel het CDA als de VVD zich buiten de vergaderingen en in de Dorpsketting geheel anders uitlaten en de problemen onderkennen en vinden dat er een oplossing moet komen. Deze partijen hebben het immers voor het zeggen in de politiek in onze gemeente. Één woord van CDA en VVD en het hele probleem is opgelost. Gelukkig zijn er in de komende raadsvergadering van 27 juni weer nieuwe kansen. We zullen zien of er bij CDA en VVD krokodillentranen zijn gehuild of dat zij echt kiezen voor nieuw beleid en oplossing van knelpunten in Stompwijk.
We zien na de publicaties van afgelopen weken de vergadering hoopvol tegemoet!

Namens de fractie van GroenLinks
Marian Cornelissens, gemeenteraadslid