Zoek en vind een cursus op Cultuurpunt

In het nieuwe jaar gaan er weer diverse cursussen van start. De culturele website www.cultuurpuntleidschendam voorburg.nl biedt een overzicht van cursussen die worden gegeven in deze gemeente. Ook is het mogelijk om via de regionale Cultuurpunten te bekijken welke cursussen te volgen zijn in Rijswijk, Wassenaar en Den Haag.
De cursussen die begin 2006 op diverse locaties in Leidschendam Voorburg van start gaan variëren van kunstgeschiedenis tot bijvoorbeeld stijldansen. Een opvallende cursus is ‘Terugblik’. In zeven bijeenkomsten maken de cursisten, 55plussers, een reis kriskras door hun eigen leven. Interessant voor wie nieuwsgierig is naar de achtergrond van zijn levensverhaal of bijvoorbeeld een autobiografie wil schrijven. In het atelier van Magda van Elck wordt iedere eerste zaterdag van de maand een workshop ‘Werken met speksteen en albast’ gegeven. Arabischleren.nl start in Voorburg met een cursus Arabisch voor absolute beginners. Stichting Trias heeft voor peuters een speciaal programma ‘Mollenhol’ waarin zij spelenderwijs kennismaken met muziek. La Résidance start op 8 januari een danscursus voor senioren waar onder andere de samba en de foxtrot worden aangeleerd. Voor wie zich wil verdiepen in kunst en cultuurgeschiedenis is er volop keus. Kunsthistorica Annemarie Boorsma start begin januari met een cursus ‘Belgische kunst’ waarin de schilderkunst centraal staat. Dr. Coby Haldar geeft diverse cursussen waaronder ‘Puur Spanje’ en ‘Rembrandt allround’. Museum Swaensteyn begint met een nieuwe cyclus over kunst in de oudheid, kunst in de 19e eeuw en een cursus over Ierse kunst. Uitgebreide informatie over genoemde cursussen vindt u op Cultuurpunt Leidschendam Voorburg onder de knop cursussen.

Overigens kunnen docenten, kunstenaars, verenigingen en instellingen het hele jaar door nieuwe cursussen kosteloos aanbieden op Cultuurpunt. Dat kan door middel van de digitale formulieren op de website onder ‘Aanleveren’. De redactie is per mail bereikbaar via redactie@cultuurpuntleidschendam voorburg.nl of telefonisch onder nummer 070 – 387 2626 (Bibliotheek Leidschendam Voorburg).