Betalingsverkeer(d)en de frustraties van een penningmeester

Zoals bekend wordt vanaf 1 juli 2020 de Dorpsketting in rekening gebracht. Dit heeft organisatorisch gezien nogal wat voeten in aarde gehad. Er worden 472 papieren exemplaren bezorgd en pakweg 132 digitale. We hadden van te voren niet kunnen bedenken hoeveel werk dit is en hoeveel varianten aan betalingen er zijn.

We maken een betalingsverzoek aan voor 632 adressen, waarbij je via de link kan betalen of direct overschrijven.

Tegenvaller: De referentie postcode+huisnummer blijkt niet meegestuurd te kunnen worden. 

Gevolg: Alleen maar betalingen  op naam van de bankrekening. En dan kom je de van Santen‘s, Luiten’s, Lukken en Boschen  tegen, die absoluut niet  op een adres terug te voeren zijn. Dan blijkt uit controle dat er soms al twee keer betaald is. Óf schrikt men en betaalt hij en later zij, ieder van hun eigen bankrekeningnummer, de rekening opnieuw. Die dezelfde namen in ons dorp heeft al veel gepuzzel gegeven. Kortom er zijn vele variaties mogelijk en ook hier is weer veel werk in gaan zitten. 

Na veel uitzoeken en vragen, blijven er ongeveer 110 nog niet betaalden over. Tijd voor een herinnering.  En dan gaat het helemaal mis.

Bij de herinnering aan de 110 die nog niet betaald hebben, werden per abuis ook de reeds betaalden aangeschreven.  Met als gevolg in een half uur 168 email-reacties. Nadat we deze ook allemaal verwerkt en uitgezocht hebben, blijven er nu altijd nog 66 niet-betaalden over.

Wel hebben er 32 mensen gewoon nog een keer of zelfs nog 3x betaald. Die zijn vandaag weer teruggestort. 

Het is een leerjaar, dus volgend jaar gaat het vast weer beter.  Pfffff!

Tip:  Als u een keer op iets een reactie wilt hebben, zorg voor wat fake news en zet in de kop “dat er nog niet betaald is”. 

Maar feit blijft: we hebben het zelf natuurlijk fout gedaan. Veel overlast voor u en voor onszelf. Maar een excuus blijft op zijn plaats, bij deze. Als u nog niet betaald heeft dan krijgt u deze week nog een keer een herinnering.

We zijn en blijven nog wel even soepel als het dat aan gaat, maar er zit een keer een grens aan. 

Pennigmeester Leo