Weekend Ardennen zeer geslaagd

Vrijdagavond 12 september vertrokken 9 sportievelingen en 4 begeleiders naar La Roche in Belgie op trainingskamp. Eenmaal aangekomen werd er gezellig bijgepraat. Zaterdagochtend werden er mountainbikes gehuurd in La Roche, de stemming zat er al goed in, en iedereen had er zin in. We kozen voor een route van ca. 20 km. Dat lijkt niet zo lang, maar aangezien je bergop en af ging, was het zwaarder dan je dacht. De eerste bergpaden werden prima overwonnen. Alleen het schakelsysteem van Marleen liep niet zo lekker, en de ketting van Leo lag er regelmatig af. Maar dat mocht de pret niet drukken. Toen kwam de muur, een klim van +2 km en dat 18% omhoog. Dit was voor sommige toch iets te zwaar, en voor degene die wel boven kwamen: petje af! Naar beneden ging als een speer, en er werd nog snel een auto ingehaald door Niels. Eenmaal beneden aangekomen was het tijd om een hapje te eten in het hotel. s Middags is er een andere route gereden. Het verliep net zo goed als s ochtends, met uitzondering de 3 lekke banden. Wat wel toevallig was, was dat het eigen fietsen waren. Het kwam soms goed uit, zo kon iedereen weer een beetje uitrusten in het zonnetje. Alleen de laatste afdaling maakte Geerd een schuiver. Dit liep gelukkig goed af, en voor de rest is iedereen heel bij het hotel aangekomen. s Avonds nog wat “spelletjes” gedaan, en daarna. slapen. (euhm.) Zondagochtend een pittige wandeling om de spieren weer los te maken, hierna volgde de laatste maaltijd in het hotel. Al met al een zeer geslaagd weekend wat volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.

Leo de Haas