Oud papier

In de week van 1 tot 8 november is er weer veel oud papier in de container gebracht. Er waren opvallend veel lege dozen in gedeponeerd en dit levert weinig kilo’s op. Als de dozen geplet worden kan er meer in de container, dus meer kilo’s in dezelfde container dus meer opbrengst voor onze sportvereniging Stompwijk ‘92. Er is het afgelopen jaar 5.000 kilo minder oud papier ingeleverd, hiervoor zijn twee oorzaken aan te wijzen. In de afgelopen zomer heeft de container in de brand gestaan en dat verlies wordt geschat op 1.500 kilo en ook de vele legen dozen zijn de oorzaak van de verminderde opbrengst. In 2001 werd 106.000 kilo aan oud papier opgehaald en in 2002 werd er maar 96.000 duizend kilo verzameld. Wilt u in vervolg voor dat u het papier in de container gooit de lege dozen eerst pletten. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Antoon de Winter