Gemeentelijke onderscheiding voor Jan Luiten

Gemeentelijke onderscheiding voor Jan Luiten
Vrijdag 21 november heeft de wethouder sport en recreatie van de gemeente Leidschendam Voorburg, de heer C.A. van der Brugge, aan de heer J.H.L. Luiten de gemeentelijke onderscheiding de Ubu overhandigd. Op 31 oktober 2003 heeft Jan Luiten, tijdens de algemene jaarvergadering van de sportvereniging Stompwijk ’92, afscheid genomen als voorzitter van de sportvereniging. Een functie die hij vanaf 1992 op uitstekende wijze heeft uitgevoerd. Jan Luiten is geboren en getogen “Stompwijker”. Hij heeft zich vele jaren ingezet voor met name het Stompwijkse verenigingsleven. Als voorzitter van de SSS (Stichting Sporthal Stompwijk) is hij de motor geweest voor de realisatie van de sporthal in Stompwijk (begin jaren 90). Voorwaarde destijds van de gemeente was dat er een groot draagvlak aan leden moest zijn. Onder zijn bezielende en krachtige leiding zijn de sportverenigingen Stompwijkse Boys (voetbal), HVS (handbal) en GYVERSTO (gymnastiek) gefuseerd tot de omni sportvereniging Stompwijk ’92. Onder zijn voorzitterschap groeide het ledental naar 750 leden met een bestand van 70 vrijwilligers. Jan Luiten vormt een belangrijke schakel in met name het Stompwijkse verenigingsleven, is een bekwaam bestuurder, bruggenbouwer en initiator.