Actie Boeren Planten Bomen

Bestel nu streekeigen plantmateriaal voor het voorjaar.
Landschapsbeheer Zuid Holland houdt dit winterseizoen voor de elfde keer de actie Boeren Planten Bomen. De actie is bedoeld om boeren en andere bewoners van het Zuid Hollandse platteland te stimuleren streekeigen struiken en bomen aan te planten. Tot 13 februari 2004 kunnen de bestelformulieren ingeleverd worden, het plantmateriaal wordt enkele weken later thuisbezorgd.

Groen platteland
Tijdens de actie kan tegen lage prijzen een uitgebreid assortiment struiken en bomen worden besteld. Knotbomen langs percelen, leilinden om de boerderij, oude hoogstamfruitbomen, streekeigen sierbomen en struiken op het erf, jonge boompjes op een niet gebruikt stukje grond; op deze wijze kan de eigen boerderij en het erf aanzienlijk verfraaid worden. Bovendien biedt het nieuwe kansen voor de natuur!
Het plantmateriaal is van prima kwaliteit. Het is gegarandeerd ziektevrij en wordt betrokken van gerenommeerde kwekers. Landschapsbeheer Zuid Holland zorgt verder voor goede instructies voor de aanplant, verzorging en bescherming. Tevens kan er beschermingsmateriaal besteld worden, denk aan boompalen, gaas e.d.
Gratis bestelboekje
Bewoners van het Zuid Hollandse landelijke gebied kunnen het boekje Boeren Planten Bomen met het complete assortiment gratis aanvragen bij Landschapsbeheer Zuid Holland. In het boekje staat een uitgebreide beschrijving van de struik en boomsoorten met voor elke soort een vermelding van bodemeisen, toepassings en gebruiksmogelijkheden en de betekenis voor natuur en landschap. Ook gratis advies (telefonisch of aan huis) over wat nu aan te planten is mogelijk. Wacht met het aanvragen hiervan niet tot het laatste moment!
Het boekje en de bestellijst zijn aan te vragen bij Landschapsbeheer Zuid Holland, www.landschapsbeheer.nl/zuidholland/acties.html of telefoon 0182 – 683 670.
De actie Boeren Planten Bomen wordt ook door Landschapsbeheer Utrecht en Zeeland gehouden.