Bericht van Vidomes

In het regionale woningruimteverdelingsysteem is er een experiment voor 1 jaar opgestart om woningzoekenden uit Stompwijk voorrang te verlenen bij de toewijzing van vrijkomende woningen. Wel moeten de woningzoekenden voldoen aan de gestelde criteria voor de woning. In het verleden werden de meeste woningen toegewezen aan woningzoekenden buiten Stompwijk. Stompwijkers kregen zodoende geen kans om voor een woning in aanmerking te komen.

Dat is jammer, want de bevolking is erg honkvast en houdt van het gemeenschapsgevoel, het gezellige nabuurschap en de landelijke omgeving.

Er is een tussentijdse evaluatie gemaakt. Het is opvallend dat op de vrijgekomen woningen aan de Akkermunt en Pinksterbloem wordt gereageerd en toegewezen aan Stompwijkers. Met de eengezinswoningen gaat het anders. Hierop wordt nauwelijks door Stomwijkers gereageerd. Deze gang van zaken kan de indruk wekken dat de behoefte om voor een eengezinswoning in aanmerking te komen niet aanwezig is. Het experiment duurt een jaar, daarna wordt bekeken of het zinvol dit door te zetten.

Vidomes gaat er vooralsnog vanuit dat er massaal gereageerd gaat worden en dat het experiment voortgezet kan worden.