Bibliotheek-Aan-Huisdienst

Bibliotheek-Aan-Huis-Dienst heeft plaats voor leners en vrijwilligers

Bent u niet in staat zelf naar de bibliotheek te komen? En leest u graag?

Dan is de Bibliotheek-aan-Huis iets voor u!

De Bibliotheek aan Huis een speciale bezorgservice van de bibliotheek voor iedereen die door leeftijd, een langdurige ziekte of handicap niet meer in staat is zelf naar de bibliotheek te komen.

Er komt een vrijwilliger bij u op bezoek voor een oriënterend gesprek. U kunt dan vertellen welke boeken u het liefst leest en welke andere materialen zoals cd’s, dvd’s, luisterboeken of bladmuziek u wilt lenen. Vervolgens komt een vaste vrijwilliger regelmatig nieuwe boeken bij u thuis brengen.

Aan deze service zijn geen kosten verbonden; u betaalt alleen voor uw lenerspas. 

Vrijwilliger worden

Heeft u interesse in lezen en vindt u het leuk andere mensen te helpen, dan is vrijwilliger bij de bibliotheek-aan-huis-dienst wellicht iets voor u!

U zoekt in de bibliotheek, eventueel aan de hand van een wenslijstje, boeken en andere materialen uit voor iemand, die niet (meer) in staat is de bibliotheek zelfstandig te bezoeken.

Met het uitzoeken van de materialen en het bezoek aan de lener bent u ongeveer één ochtend in de drie weken bezig. Het omruilen en een praatje maken zijn belangrijk.

Wilt u als lener gebruik gaan maken van deze service of vindt u het leuk om vrijwilliger te worden? Dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met  Trix de Groot, de Bibliotheek aan de Vliet, tel. 070 2400250 of mail naar tdgroot@bibliotheekaandevliet.nl