Wat betekent het coronavirus voor ons?

Een kleine beschrijving vanuit Den Haag over onze ervaringen met de genomen maatregelen.

Op 26 februari hoorden wij dat er ook in Nederland iemand besmet was met het coronavirus. Wat voor een consequenties dit zou hebben voor ons allen dat kwam later. Toen minister Rutte op de tv kwam en een ‘lock down’ aankondigde om een te snelle verspreiding van het virus in te dammen dachten wij wel hoe zal dit gaan. Het begon ’s-morgens al als wij de deur van de slaapkamer open zetten. De vogels waren lustig aan het zingen en wij hoorden geen gezoef meer van de hoeveelheid voortrazende auto’s van de autobanen die vanaf 600 m. en verder van ons huis liggen.

Koffie drinken met de mensen uit de straat kennen we hier niet. Geen nood we hebben vorige week een aantal pakken koffie gehaald, dus wij kunnen vooruit.

Hoewel de kinderen nog thuis van school zijn, zie je de kinderen ook weinig op straat spelen.

Helaas is het klaverjassen van ons senioren ook stopgezet. We missen de lieve mensen en de fanatieke kaarters wel. Wij zullen het wel wat verleerd hebben als wij weer terug mogen komen op de Soos. Gelukkig zijn er altijd kaarters die je wel willen helpen, al is het van de wal in de sloot. Haha

Nu alle activiteiten stil liggen is er voor ons meer tijd om in en rondom het huis een grote schoonmaak te houden. Muren een extra verfje geven en overige spullen opruimen. Uiteraard is het geen 8-urige werkdag maar senioren-tijd van 10.00 uur tot ca. 15.00 uur. Daarna genieten van het zonnetje en de tuin. Gelukkig hebben we met de kinderen video contact en of ze komen langs met in achtneming van 1,5 meter.

Pasen was anders. Omdat er voorlopig geen eucharistievieringen meer in de kerk zijn, moeten we het maar met de tv doen. Gelukkig is onze kerk nog 4 dagen op een bepaalde tijd open voor gebed. In een bijna lege kerk kunnen we rustig alles overdenken en bij Jezus en Maria verblijven. Enige keren per week wordt de rozenkrans gebeden en krijgen we weer kracht om vrolijk verder te gaan. Wat de tijd ons nog gaat brengen weten wij niet maar wel dat met Pasen Christus is opgestaan uit de dood, en wij ons daarop met vertrouwen mogen richten!

Wij willen alle bestuursleden en de leden van de soos hartelijk groeten.

Blijf gezond en geniet van het leven.

Willie en Ivo

(uit het boekje (mijn) leven met corona, dat in het begin van de coronatijd, – vorig jaar dus – door en voor de leden van Ouderen Soos Stompwijk is gemaakt)