Nieuwsflits

Bent u lid van een Vereniging van Eigenaren, wilt u verduurzamen maar weet u niet hoe? Neem dan deel aan de gratis workshop Verduurzaming VvE op donderdag 4 november 2021.

In het mooie Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen in Rotterdam leert u onder meer waar u kunt beginnen met verduurzamen, welke uitdagingen en kansen er zijn en hoe u draagvlak creëert in uw VvE. Meldt u voor 3 november 2021 aan via het aanmeldformulier. Er zijn 8 plekken beschikbaar!

Meer info: https://www.ingesprekmetlv.nl/gemeentebrede+projecten/energie/nieuws+energietransitie/2063128.aspx

Een bloeiende lente plant u in de herfst

Tegenwoordig gaan we vooral in het voorjaar in de tuin aan de slag. Daarmee is het ideale plantseizoen naar de achtergrond verschoven: het najaar! Door te planten in de herfst, kunt u in de eerste lentedagen al genieten van een groene en bloeiende tuin.

Na de zomer blijft de bodem nog een lange tijd warm waardoor bomen, struiken, vaste planten en bollen beter aarden. In de herfst krijgen deze planten een groeivoorsprong omdat ze voor de winter nieuwe wortels maken. Vorst kan vervolgens geen kwaad, dit is het signaal voor planten om in winterslaap te gaan. Zodra het voorjaar aanbreekt beginnen ze meteen te groeien en lopen de eerste knoppen uit.

Meer info: https://www.lv.nl/een-bloeiende-lente-plant-u-de-herfst