Beste Dorpsgenoten,

In de week van 27 juni t/m 2 juli 2022 vindt de jaarlijkse collecte plaats van het MS fonds. Er zijn in Nederland 25.000 mensen met multiple sclerose (MS) Ieder dag krijgt iemand tussen de 20 en 40 jaar oud deze diagnose. Er bestaan medicijnen die de ziekte kunnen remmen, maar een oplossing is er nog niet.

De droom van het Nationaal MS fonds is een toekomst zonder MS

Onze doelstellingen zijn:

–     Het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek.

 –    Een beter leven met MS door de kwaliteit van leven en de kwaliteit van zorg te verbeteren.

– Werken aan de bewustwording bij mensen met MS en bij de samenleving.

Wat is MS?

Multiple Sclerose is een ziekte van  het centraal zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel vormt het besturingssysteem voor het functioneren van het hele lichaam. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

Het nationaal  MS fonds organiseert een landelijke collecte week

Ieder jaar gaan er weer duizenden collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor mensen met MS.

Laat mensen met MS niet aan hun lot over en geef een bijdrage aan de collectant. De collectant van het nationaal MS Fonds is te herkennen aan de collectebus met het oranje vlinderlogo. Geen kleingeld? Scan de QR code die staat op  de collectebus van de collectant.

Alvast heel hartelijk dank voor uw bijdrage!

Groetjes, Hélène vd Bosch (coördinator MS fonds)