collecte kinderhulp

Nationaal fonds kinderhulp Wismarstraat 7, Postbus 2130, 7420 AC Deventer
Telefoon: 0570 611 899, fax: 0570 645 602
Internet: www.kinderhulp.nl. e mail: info@kinderhulp.nl

COLLECTE KINDERHULP BLIJFT HARD NODIG
Het aantal aanvragen voor financiële ondersteuning bij Kinderhulp blijft stijgen.
Een direct gevolg van een groter beroep op de jeugdzorg en de toegenomen uithuisplaatsingen. Meer kinderen in de jeugdzorg betekent minder geld voor extra dingen voor de betrokken jongeren en de noodzaak om daarvoor meer beroep te doen op fondsen, zoals het Nationaal Fonds Kinderhulp.

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 250.000 kinderen (1 op de 20) te maken met jeugdzorg, meestal als gevolg van problemen in de thuissituatie. Soms is de hulpvraag vrijwillig, soms heeft de kinderrechter ingegrepen en wordt een kind onder voogdij geplaatst. De jeugdzorg helpt kind en gezin met intensieve thuis begeleiding. Een deel van de kinderen kan niet thuis blijven wonen, maar wordt in een leefgroep of pleeggezin geplaatst.
Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al 46 jaar in voor al die kinderen die met jeugdzorg te maken krijgen. Door de beperkte budgetten van instellingen voor jeugdzorg ontbreekt het vaak aan geld voor de extra s, zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, een lidmaatschap van een sportclub, een presentje met Sinterklaas of zelfs elementaire behoeften als kleding. Zo ontving in 2004 bijvoorbeeld Jeugdzorg Rotterdam Zuid Holland Zuid diverse bijdragen voor onder meer voetbalcontributie, vakantie, kamerinrichting en kleding.
Ook ontvingen de volgende jeugdzorginstellingen vakantiebijdragen: het Leger des Heils uit den Haag, Horizon uit Rotterdam, Stichting Lindenhof uit Schiedam en Stichting Jeugdformaat uit Rijswijk, tevens ontving Jeugdzorg Haaglanden een bijdrage voor kampeerartikelen.
Om toch zoveel mogelijk aanvragen te kunnen blijven honoreren, is het voor Kinderhulp absoluut noodzakelijk dat er tijdens de jaarlijkse landelijke collecteweek veel geld wordt
opgehaald. Ook dit jaar, van 23 t/m 29 april, gaan er weer zo n 25.000 vrijwilligers met de collectebus op pad. Samen moeten zij zorgen voor een groot deel van de inkomsten van Kinderhulp.
Net als elders in Nederland wordt ook in Stompwijk in de week van 23 t/m 29 april gecollecteerd voor het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Mevr.H.Killi E mail. hkilli@wanadoo.nl