SKR vakantieproject

SKR vakantieproject. De kop is eraf!

Carari – Roemenie.
Vanaf vrijdag 23 juni is de Nederlandse ploeg druk bezig geweest met het
voorbereiden van het vakantieproject. Emmy Noordam, Theo v.d. Meer en
Trijnie Hoogerdijk (inzet op de foto) hadden er hun handen vol aan. Na een weekend met heel wat regen, zeker in de bergen op 1400 meter scheen maandag 26 juni de zon volop en arriveerde de eerste groep kinderen in Carari.
Het vooraf registeren van de kinderen is goed verlopen en op 2 zieke kinderen na konden 47 kinderen gaan genieten van een vijfdaagse vakantie. De eerste week bestond uit 21 jongens van 8 11 jaar en 26 meisjes van 11 14 jaar.
Volgens de kampregels moeten de kinderen eerst worden geregistreerd en ingedeeld in een groep. Maar daar stoorden de meesten zich niet aan. Ze gooiden hun karige bagage (soms een plastic draagtasje) in het gras en stortten zich vol overgave op de tafeltennistafels, ringbiljart en begonnen zelfs te volleyballen. We hebben ze even laten uitdollen en zijn toen toch maar begonnen aan de regeltjes.
Nadat ze hun spulletjes naar hun kamer hadden gebracht (zeven kinderen op een kamer) eerst een stevige lunch. Er was door de leiding een uitgebreid dagprogramma opgezet voor zowel buiten als binnenactiviteiten.Daarna allerlei vrije activiteiten tot aan de warme maaltijd ‘s Avonds. Na de maaltijd een stevige wandeling naar het hoogste punt. Na terugkomst lekker moe… een beker warme melk en een banaan. Nog even wat herrie schoppen maar dan echt slapen. Na een lekker ontbijtje stond voor dinsdagmorgen een speurtocht op het programma. ’s Middags vrij spelen en
‘s Avonds weer een stevige wandeling. Op woensdag staat de hele dag een sportdag gepland. ’s Avonds na de warme maaltijd was de prijsuitreiking met echte medailles en daarna een heuse bingo met leuke kleine prijsjes en in de pauze popcorn. Voor het eerst dit jaar heeft de leiding een “Hollanddag” op het programma. Van een bedrijf uit Moerkapelle heeft de SKR een grote hoeveelheid oranje spulletjes gekregen. Petten, mutsen, pruiken. kortom alles oranje. De kinderen werden ingedeeld in 4 groepen met een Nederlandse plaatsnaam. Een ervan was de groep Moerkapelle (zie foto) De groepen moesten allerlei Oudhollandse spelletjes uitvoeren in wedstrijdverband zoals: zaklopen, koekhappen, grabbelton, steltlopen enz.
De uiteindelijke winnaar… inderdaad… Moerkapelle! Donderdagavond werd het wekelijkse kampvuur gehouden met op een veilige afstand – de kinderen eromheen. Ze hadden liedjes ingestudeerd en zongen uit volle borst. Aan het eind van de avond zong ook de Nederlandse leiding een paar bekende liedjes. Daarna terug naar de vakantiehuizen om nog even te genieten van een beker warme melk en een banaan. Vrijdag de laatste dag. Na het ontbijt alle bagage alvast uit de kamers en buiten bij elkaar zetten. Daarna nog even lekker spelen en rond 12.00 u. de laatste lunch. En dan… het afscheid… Een kusje, een hand en een traantje de kinderen hadden echt genoten! Rond 14.00 u. vertrokken de vrachtwagentjes met de kinderen die een zelfgemaakt afscheidslied zongen. De eerste week zit erop en het was een groot succes mede dankzij de vele financiële bijdragen.
Emmy Noordam, Trijnie Hoogerdijk en Theo van der Meer.