paardenpoep 1 Beste Monique v.d. Houwen

Ik heb je stukje in de Dorpsketting gelezen en eerlijk gezegd vind ik het een beetje een asociaal stukje. Het komt eigenlijk hier op neer; Wij laten onze paarden hun behoefte doen waar zij willen, en als het je niet zint, ga je maar verhuizen. Gelukkig zijn niet alle paardrijdsters uit dit hout gesneden, maar u schijnbaar wel. Veel paardrijdsters rijden over het Hazenpad en er liggen vaak veel paardenhopen. Het zou een kwestie van beleefdheid moeten zijn om even van het paard af te komen en de boel op te ruimen, of minstens even naar de graskant te schoppen. Maar dan worden de mooie rijlaarzen van de dames vuil en dat mag niet natuurlijk. En dus moeten de kleine kinderen die op de fiets naar school gaan en de moeders met kinderwagens maar om de hopen heen slalommen. Het zou de berijdsters sieren als ze wat meer rekening zouden houden met andere mensen. Denk daar eens over na.  

Jan van Rijn