SOS-klaverjasmiddag goed bezocht

Op tweede kerstdag werd door de Stichting Oranjefeesten Stompwijk de traditionele kerstklaverjasmiddag gehouden in Het Blesse Paard. Er was hier de afgelopen weken hard gewerkt om het vernieuwde interieur op tijd af te krijgen en het resultaat mocht er zeker zijn. De bezoekers reageerden blij verrast op de vernieuwde entree en de sfeervolle verlichting geven de ruimte een moderne en prettige aankleding. Vanaf één uur was de inschrijving geopend waar direct goed gebruik van werd gemaakt, zo liep de zaal tot half twee snel vol en konden we op tijd beginnen met de eerste kaartronde. Er werden naast de trouwe kerstklaverjassers weer een aantal nieuwe jonge kaarters gesignaleerd, een ontwikkeling die wij zeker toe juichen want wat is er leuker dan samen met je vrienden op tweede kerstdag een middagje te gaan kaarten in Het Blesse Paard?

De opbrengst van deze klaverjasmiddag met loterij wordt sinds jaar en dag gebruikt om oranjeactiviteiten te organiseren op Koningsdag en Bevrijdingsdag. De loten werden bij aanvang goed verkocht en er was dit jaar een mooie hoofdprijs ter beschikking gesteld door de Coop, dit was een boodschappenpakket ter waarde van € 50,—! Zo is het altijd de moeite waard om mee te doen aan de loterij, want op die manier steun je niet alleen de SOS maar kun je altijd nog iets leuks winnen mocht het kaarten een keertje niet mee zitten. Bij Roelie en Cock zat het met het kaarten wel goed, zij wonnen de eerste prijs en mochten als eersten iets uitkiezen van de prijzentafel. Ook Janny van Rijn en Yoni Kok hadden een goede middag, zij kwamen als allerlaatsten binnen maar begonnen in een sneltreinvaart te kaarten en wisten zo met hun inhaalslag toch de 14de prijs in de wacht te slepen. De troostprijs was dit jaar voor Killian Bol en Sjoerd van Bemmelen, ook zij mochten als één van de eersten een prijs in ontvangst nemen.

De Stichting Oranjefeesten Stompwijk kijkt terug op een zeer geslaagde en vooral heel gezellige klaverjasmiddag waar velen na afloop nog lang bleven hangen. Dankzij onze trouwe sponsoren én deze klaverjasmiddag zijn wij in staat om op Koningsdag en Bevrijdingsdag activiteiten te organiseren waarbij jong en oud van harte welkom is. Wij bedanken graag iedereen voor hun steun, met name Jan van der Burg voor zijn hulp op deze middag en het personeel van Het Blesse Paard bedanken wij voor hun gastvrijheid. Wij zien u graag allen weer op woensdag 27 april tijdens de viering van Koningsdag 2016.

Hieronder volgt de uitslag:

 1. Roelie en Cock                                                              6264
 2. Tim en Roy                                                                     6065
 3. Jack Overdevest en Jan Goeman                     5930
 4. Ron van Santen en Marco Faas                         5861
 5. Fried en Lia de Jong                                                  5776
 6. Arno en Nel Turkenburg                                        5702
 7. Wout en Mieke Brugman                                      5620
 8. Charel v. Bohemen en Nico Bolleboom        5589
 9. Rosa en Jim                                                                   5519
 10. Eddy en Joey                                                                5481
 11. Cees en Marisca van Veen                                   5472
 12. Cisca v. Bohemen en Geert Ammerlaan      5472
 13. Kees en Rob de Jong                                               5430
 14. Janny van Rijn en Yoni Kok                                 5417
 15. Frans en Jos                                                                 5390
 16. Rick en Urn                                                                  5379
 17. Jan en Cock Faas                                                      5370

Stichting Oranje Feesten Stompwijk