Ouderwets gezellige Kerstklaverjasmiddag in de Bles

Op tweede kerstdag werd door de Stichting Oranjefeesten Stompwijk de Kerstklaverjasmiddag gehouden in de Bles. Al vroeg kwamen de eerste kaarters binnenlopen om zich als koppel in te schrijven voor deze traditie. Ieder jaar verwelkomen we vele vaste gasten die deze middag voor geen goud willen missen. Dit jaar echter melden zich ook een aantal nieuwelingen die al jaren in Stompwijk wonen maar die door andere bezigheden hier niet eerder aan toe waren gekomen. Gelukkig zijn er ieder jaar ook weer een aantal jongeren zoals Kevin en Eline van Bemmelen die het klaverjassen net in de vingers hebben en nu voor het eerst mee willen doen. Het is juist deze mengeling die ervoor zorgt dat de SOS-Kerstklaverjasmiddag na vele jaren nog steeds een begrip is waarbij de gezelligheid met elkaar voorop staat.

sos-1Klokslag half twee ging de eerste ronde van start en werd het rustig in de zaal. Terwijl het ene koppel meteen goede kaarten kreeg en een goede ronde draaide, bedacht het andere koppel al snel dat een prijs uit de loterij waarschijnlijk meer kans zou opleveren. Hier zijn namelijk ook vele mooie prijzen te winnen waarvan diverse door lokale ondernemers worden gesponsord. Zo is het altijd de moeite waard om mee te doen aan de loterij, want op die manier steun je niet alleen de SOS maar kun je altijd nog iets leuks winnen mocht het kaarten niet mee zitten. De opbrengst van de klaverjasmiddag met loterij wordt sinds jaar en dag gebruikt om Oranje-activiteiten te organiseren in Stompwijk.

sos-2Toen de derde ronde was afgelopen ging de prijsuitreiking van start. Als eerste mochten Anneke en Thijs van Bemmelen naar voren komen om de poedelprijs in ontvangst te nemen. Daarna was het de beurt aan de winnaars van dit jaar en dat was het koppel Fried en Lia de Jong, zij kregen beiden een mooie tegoedbon voor een Coop boodschappenpakket. Het koppel Remco en Enrico waren een goede tweede en kozen voor een drankpakket en tegoedbon voor een lekkere maaltijd in de Bles. Daarna was het de beurt aan Joop en Wil Schrader om iets uit kiezen uit de prijzentafel omdat zij de derde plaats in de wacht hadden gesleept.

De Stichting Oranjefeesten Stompwijk kijkt terug op een zeer geslaagde en vooral heel gezellige klaverjasmiddag waar velen na afloop nog lang bleven hangen. Dankzij onze trouwe sponsoren én deze klaverjasmiddag zijn wij in staat om activiteiten te organiseren waarbij jong en oud van harte welkom is. Wij bedanken graag iedereen voor hun steun, met name de Coop, Fotografie Carmen, Andrea’s kapsalon, Bloemsierkunst de Passie, de Stompwijkse Kaasboer, het Geertje en de Bles voor de prijzen die zij beschikbaar hebben gesteld. Ook Ton Zuidgeest willen we van harte bedanken voor zijn deskundige hulp op deze middag en uiteraard het personeel van de Bles voor hun gastvrijheid. Wij zien u graag allen weer op donderdag 27 april tijdens de viering van Koningsdag 2017.

Hieronder volgt de uitslag van het kaarten:

 1. Fried en Lia de Jong                                        (6029)
 2. Remco en Enrico                                              (5848)
 3. Joop en Wil Schrader                                    (5789)
 4. Naomi en Hélène Lelieveld                        (5773)
 5. Johan van Gestel en Theo v Santen      (5732)
 6. Ed en Joey                                                            (5691)
 7. Gerard en Willem                                            (5662)
 8. Tim en Roy                                                           (5600)
 9. Hidde en Michael                                              (5525)
 10. Rick Luiten en Ernie                                         (5495)
 11. Ruud van Hoeyen en Jan Moes                (5436)
 12. Jim vd Nouweland en Rosa vd Salm      (5421)
 13. Cees en Marisca van Veen                          (5400)
 14. Jacqueline Peschier en Rob vd Bos       (5358)
 15. Ina Zuyderwijk en Riet van Zeijl             (5336)
 16. Joris en Nick (5321)                    Stichting Oranjefeesten Stompwijk