Mijn leven met corona

Welke invloed heeft het Corona virus op uw dagelijks leven?

Je merkt wel heel goed dat het virus er is, je komt nergens meer. De boodschappen doen de buurtjes en we drinken wel eens een kopje thee of koffie ieder in ons eigen tuintje maar dat is het dan ook wel. Gelukkig komen mijn kinderen en klein kinderen nog wel langs. Mijn dochter werkt in een verpleegtehuis en heeft het Corona virus gehad. Ze is daar erg ziek van geweest. Nu gaat het gelukkig weer beter. Je wilt niet dat je het krijgt, mijn kinderen letten wel goed op mij, dat ik goed eet en zo en dat ik zo gezond mogelijk leef.

Hoe komt u de dag zoal door?

Oh ik vermaak me wel, ik heb televisie en de telefoon is in deze tijd wel belangrijk. Je belt eens iemand of je wordt gebeld. Volgende week ga ik weer voor het eerst naar de kapper. Dat is best wel eng maar het is hard nodig dus ik ga toch maar. Dan ben je er ook weer even uit.

De fysiotherapeut belt regelmatig, ik moet oefeningen voor mijn arm/schouder thuis doen. Maar die helpen helemaal niet en nu komt hij volgende week aan huis. Dan zie je weer even iemand anders. Ik hoop dat het dan toch gaat helpen want die pijn dat is niet prettig.

Wat vindt u van de regels die opgesteld zijn?

Dat vind ik wel heel goed, ik heb er ook geen moeite mee. Als er geen regels zouden zijn dan doet iedereen maar wat en dan krijgen ze het virus nooit onder controle. Het is gewoon een rot virus en ik ben bang dat het nog wel even zal duren voordat ze een medicijn of vaccin hebben uitgevonden dat helpt. Ze moeten alleen niet de regels te snel versoepelen, dat is niet goed.

Komt u weer naar de Soos als we die helemaal veilig kunnen opstarten?

Nou dat weet ik nog niet, ik weet niet of ik dat al meteen aandurf. Ik moet echt zeker weten dat het helemaal veilig is dan kom ik zeker weer maar anders wacht ik nog een poosje.

Wat vindt u een positieve kant van het virus?

De saamhorigheid die ontstaat. Er wordt veel georganiseerd, we kregen allemaal een paasontbijt, dat was geweldig. Er werd muziek gemaakt en een straat bingo georganiseerd, ze houden je wel bezig. Iedereen let ook een beetje meer op elkaar. Dat is wel goed.

Ik hoop jullie toch weer te zien dit jaar.

Riet van Santen- Bohemen

(uit het boekje (mijn) leven met corona, dat in het begin van de coronatijd, – vorig jaar dus – door en voor de leden van Ouderen Soos Stompwijk is gemaakt)