Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

Op zondag 19 mei, 1e Pinksterdag organiseert IJsclub Nut & Vermaak de traditionele wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’.

Afstanden die gewandeld kunnen worden zijn 40, 30, 20 , 15 of 7,5 kilometer.

Na het succes van vorig jaar, is het ook dit jaar mogelijk om te kiezen voor 7,5 kilometer wandelen met een boottocht erin.

De boot heeft een beperkte capaciteit dus vol = vol. 

We starten vanuit de kantine van Stompwijk’92 in sporthal ‘de Meerhorst’. Als je al zeker weet dat je komt wandelen of wil je alvast één van de beschikbare plekken in de boot reserveren dan is online inschrijven ook mogelijk, dit kan via deze link: https://inschrijven.nl/form/2024051951181-nl

Wij hebben er weer zin in en hopen jullie allemaal te verwelkomen op 19 mei!

Kopij voor Pinksteren

Volgende week is het Pinksteren en zoals u vorige week in de Dorpsketting heeft kunnen lezen,  ontvangen wij uw kopij graag 2e pinksterdag vóór 12 uur.

Dan hebben wij nog voldoende tijd om alles weer netjes te verwerken. Helaas kunnen wij de kopij, die na 12.00 uur binnen komt niet meer plaatsen in de Dorpsketting.

Wij wensen u allen fijne, zonnige dagen én de IJsclub héél veel deelnemers voor hun wandeltocht.

De redactie

Jonge benen gevraagd

Zaterdag gaan we de geraniumbakken vullen.

De geraniums zijn besteld en de financiering is bijna rond. Vele donateurs hebben zich spontaan gemeld, waarvoor onze hartelijk dank aan Pdro, Lenie, Olivia en Boudewijn, Susan, Mieke, Gerrit, Anja, Mijke en José. Samen sterk. Fonds 1818 zorgde voor een stevige basis voor de geraniums.

Wat is er nodig voor zaterdag:

Oude, nieuwe fietsen, er is er helaas weer één spoorloos verdwenen… , mandjes of kistjes om achterop te plaatsen (mag worden afgegeven op Dotterbloem 1). Vele handen om het werk lichter te maken, ook het voor het verven van de fietsen. Verder zoeken we sterke benen die de trap op en af kunnen en nog wat sponsoren voor de laatste loodjes op: NL72 INGB0751156345, o.v.v. geraniums.

We verzamelen om 10.00 uur in de tuin van Dotterbloem 1 voor de start met koffie.

Tot zaterdag, Petra Oliehoek- van Es

Open dag Groen & Geluk

Een stralende dag, de zaterdag voor Moederdag, en wat was er overal veel aan de hand. De opening van het seizoen bij de tuinen van Groen& Geluk was ook deze dag gepland ee aan Elly de Waal van de Hobbycirkel en mij was gevraagd of wij een workshop schilderen wilden geven. Dat leek ons wel wat.

Elly had al gauw het idee om emmers en gieters te gaan beschilderen met de restanten verf van het stoelenproject. Vlak na de start stond de tafel al vol met emmers en gieters en werd er volop geschilderd. Wat een creativiteit en wat een fleurig resultaat.

Er was nog veel meer te doen, zoals een rondleiding en uitleg over tuinieren door Theo Duijvestein. De prachtige pentekeningen van Jan van der Sman waren te bewonderen. Iris van Tasty Biotope stond met info en heeft een lezing gegeven over de eetbare tuin. Twee keer een gezellig optreden van Dynamic Voices onder leiding van Marian. IJsjes van Akkerlust. Verkoop van plantjes en spulletjes uit de tuinen.

En trappen op een hometrainer, een smoothie maken, picknicken en een speurtocht doen.

Wendy en Karin stonden namens Stichting Opkikker klaar met schmink om de kinderen naar wens om te toveren. Kortom, eigenlijk te veel om op te noemen.

Zelf ben ik al vaker op deze plek geweest en ik verbaas mij er steeds weer over hoeveel werk er in 2 jaar tijd allemaal verzet is. Van een weiland is het omgetoverd tot een schitterend complex waar door Maarten en Mariska, het bestuur, technische- en activiteitencommissie én de vele vrijwilligers met liefde, maar ook hard gewerkt wordt. En dat is duidelijk te zien, het ziet er allemaal keurig uit.

Op zaterdag zijn ze vanaf nu weer open voor publiek, info www.stichtinggroenengeluk.nl

Het was in ieder geval een topdag en zie je in het dorp een vrolijke gieter of emmer staan, dan is hij vast vandaag gemaakt!

Ria Luiten

Donderdag 16 mei Buitengewone Algemene Ledenvergadering

A.s. donderdagavond om 19:30 is er een Buitengewone Algemene Ledenvergadering voor alle leden van Stompwijk ’92 in de kantine van Stompwijk ‘92.

Tijdens deze ledenvergadering zal Michel Guijt als huidig voorzitter aftreden. Coert Bregman zal dan toetreden tot het bestuur als kandidaat-voorzitter.

We zien jullie graag donderdagavond 16 mei om afscheid te nemen van Michel als voorzitter en Coert te verwelkomen in ons bestuur.

Bestuur Stompwijk ‘92

Jetty’s eettafel

Laatste vrijdag van de maand komt al een beetje in zicht. Op vrijdag 31 mei gaan we weer gezellig met zijn allen aan tafel om te luisteren naar de ander, nieuwe verhalen te horen en oude verhalen te delen. Misschien wat oude koeien uit de sloot halen, het is aan u.

Over het menu wordt nog hard nagedacht, soms gaat daar de meeste tijd in zitten. Het is immers een uitdaging om elke keer iets anders, niet te moeilijk, niet te pittig, menu samen te stellen.

Er zijn al aanmeldingen binnen. Laat u verrassen en schuif aan.

Aanmelden kan via dorpspunt@stompwijk.nl of via Bert op de Ouderen Soos.

Motto carnavalsseizoen 2024-2025

Voor het nieuwe carnavalsseizoen hebben we natuurlijk weer een nieuw motto nodig. Een leuk motto is de basis om een leuke originele carnavalskar te bouwen. Heb je een leuk motto voor het komende seizoen, geef deze door aan info@degaanders.nl  Tijdens de jaarvergadering zal een keuze gemaakt worden.

Jaarvergadering C.V. De Gaanders woensdag 15 mei

Het bestuur van C.V. De Gaanders nodigt alle Gaanders leden uit tot het bijwonen van de jaarvergadering op woensdag 15 mei a.s. bij De Blesruiters.

Aftredend bestuursleden zijn Cock van Boheemen en Jos Oliehoek, die zich weer herkiesbaar stellen.

Om 20.00 uur zal de koffie klaar staan, om 20.30 uur zal de vergadering geopend worden.

Bij voorbaat dank, bestuur C.V. De Gaanders

Dorp van het dorstige hert