Badgasten zeer succesvol

badgasten

Badgasten zeer succesvol

Het sportieve weekend begon vrijdagavond. Sanne en Jelsie van Ruijven stonden aan de start van de hardloopwedstrijd ‘Light in the Night Kidsrun’. Een run van 2,4 km tussen scholieren van de basisscholen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Sanne werd tweede bij de meisjes. De eerste medaille was binnen.

Zaterdagmiddag stonden Bart Pardon en Jelsie van Ruijven aan de start voor een regionale wedstrijd. Bart mocht eerst van start op zijn favoriete nummer: 100 meter schoolslag. Bij het aantikken van de zwembadrand liet Bart een ieder zien dat dit echt zijn lievelingsnummer is en mocht hij na afloop de gouden medaille ophalen. Maar daarna volgde de 50 meter vlinderslag. Deze slaat Bart het liefst over. In het verleden werd hij regelmatig gediskwalificeerd vanwege technische fouten. Maar zaterdag bleek Bart zeer alert: geen diskwalificatie en een persoonlijk record (pr) van bijna 4 seconden.

Jelsie stond aan de start voor de vrije slag en de rugslag. Ze mocht op beide nummers starten als huizenhoge favoriet voor twee gouden medailles. Hopelijk zou ze hier niet al te zenuwachtig voor worden. Maar ook zij zwom twee keer als een koele kikker naar de hoogste treden van het podium en zat ze samen met Bart op de achterbank nog na te genieten van hun drie gouden medailles.

Zondag stonden de clubkampioenschappen op het programma. Eline van Ruijven had na eerder gezwommen wedstrijden de afgelopen weken een zeer kleine voorsprong. Deze was gezien haar pr’s en de pr’s van de concurrentie te klein om eerste te worden. Maar Eline had er zin in. Op elke afstand zwom ze een pr en ze behaalde zelfs de limiet voor het Nederlands Jeugdkampioenschap op de 50 meter vrije slag. Met een zeer kleine voorsprong mocht ze uiteindelijk de hoogste trede van het podium op. Tussen de wedstrijden door kreeg Eline met een aantal clubgenoten een medaille van de zwembond omdat ze vorig seizoen in haar leeftijdsklasse bij de 25 beste zwemsters van Nederland hoorde.

Bart, Sanne en Jelsie hadden beiden in hun leeftijdsklasse al een aanzienlijke voorsprong. Met elk nog een pr op één van de afstanden, werden deze voorsprongen niet meer uit handen gegeven.

Owen Klijn moest twee afstanden zwemmen. Na 50 meter schoolslag werd Owen knap tweede. Daarna volgde de 50 meter vrije slag. Daar bleek dat Owen deze techniek het beste beheerste. Langzaam bouwde hij zijn voorsprong uit. Hij nam geen genoegen met een geringe voorsprong want de tijden van de twee afstanden samen bepalen wie er met de mooiste prijs naar huis mag. Dus hij bleef door zwemmen alsof zijn leven er vanaf hing. Aan de finish bleek dat het net niet was gelukt om de eerst prijs op te halen. Maar op deze tweede prijs dankzij zulke goede prestaties mag je zeker heel trots zijn.

Ilona van Ruijven